Det basale
Sådan opretter og offentliggører du vagter

Lær hvordan du opretter og offentliggør vagter i Workfeed.

Opdateret over en uge siden

Som standard kan administratorer og managers oprette vagter i Workfeed. Der er dog undtagelser fra reglen, mere om det i FAQ nedenfor. Men lad os først se, hvordan vi kan oprette og offentliggøre vagter i Workfeed.

Oprettelse af en vagt:

Du kan nemt oprette vagter ved at klikke hvor som helst i vagtplanen. Når du gør dette, vises en rullemenu med flere muligheder, herunder muligheden for at oprette en ny vagt.

De forskellige felter for en vagt:

Når du har oprettet en ny vagt, kan du specificere den. For eksempel kan du angive, hvilken rolle der er knyttet til vagten, hvilken medarbejder der skal tildeles (eller ingen), tidsintervallet, pause og eventuelle kommentarer. Nedenfor finder du en kort forklaring på hvert felt:

• En rolle, som i billedet nedenfor vises som "Waiter", er en måde at angive, hvilket arbejde den person, der er tildelt vagten, vil udføre. Du kan oprette dine egne roller og tildele dem til egnede medarbejdere.

• Den tildelte medarbejder vil være den, der udfører vagten.

• Tidsintervallet henviser til start- og sluttidspunktet for vagten.

• Pausen henviser til den mængde pause, medarbejderen kan tage i denne vagt. Du kan administrere pausereglerne i indstillingerne.

• Notesektionen, vist som 💬, giver dig mulighed for at efterlade en note til en persons vagt eller til alle, der arbejder den dag

Offentliggørelse af vagter:

Når du opretter nye vagter, er de ikke straks synlige for dine medarbejdere. Så længe der er en blå linje ved siden af en vagt, betyder det, at den endnu ikke er blevet offentliggjort, hvilket betyder, at vagterne kun er synlige for administratorer og managers.

Du kan offentliggøre alle vagter inden for den viste periode (se skærmbilledet) på én gang eller offentliggøre vagter individuelt. Når vagterne er offentliggjort, vil dine medarbejdere blive underrettet og kunne se dem. Hvis du offentliggør en ubesat vagt, tilføjes den til listen over tilgængelige vagter. Du kan læse mere om dette her.

Offentliggørelse af alle vagter inden for perioden på én gang:

Klik på den blå 'offentliggør'-knap øverst til højre på skærmen for at offentliggøre alle vagter inden for den valgte periode på én gang. Tallet bag "offentliggør" angiver, hvor mange vagter der er.

Offentliggørelse af individuelle vagter:

For at offentliggøre kun en enkelt vagt kan du højreklikke på den tilsvarende vagt, her finder du muligheden 'offentliggør vagt'. Når du klikker på dette, vil kun denne vagt blive offentliggjort.

FAQ:

1. Kan managers oprette vagter?
    Ja, men kun i de afdelinger, der er tildelt dem. Læs mere om de forskellige adgangsniveauer i Workfeed her.

2. Kan jeg give mine medarbejdere tilladelse til at oprette deres egne vagter?
    Ja, det kan du. Når du går til indstillingerne (klik på ⚙️ øverst til højre) og navigerer til 'planlægning', her vælger du 'tillad medarbejdere at tilføje deres egne vagter' nederst. Når du aktiverer denne indstilling, vil medarbejderne kunne oprette vagter (kun til sig selv). De vagter, de opretter, sendes til dig til godkendelse. Lær, hvordan du godkender vagter her.

3. Kan jeg redigere offentliggjorte vagter?
    Ja, det kan du. Klik blot på den vagt, du vil redigere, og du vil se muligheden 'rediger vagt'. Når du klikker på dette, kan du foretage ændringer. Når du er færdig med ændringerne, kan du klikke på 'gem' nederst for at gemme ændringerne og underrette den tildelte medarbejder.

4. Hvordan kan jeg afpublicere vagter?
    For at afpublicere en vagt skal du blot højreklikke på vagten og kopiere den og sætte den ind igen. Når du har gjort dette, kan du slette den vagt, du ønskede at afpublicere.