Ferie og fravær
Administrer ferie og fravær
Sådan tildeler du fravær til en medarbejder

Denne artikel forklarer, hvordan du som administrator eller manager kan tildele fravær til en medarbejder.

Marie Borup Ditlefsen avatar
Skrevet af Marie Borup Ditlefsen
Opdateret over en uge siden

Tildeling af fravær til en medarbejder

Der er to måder at tildele ferie til en medarbejder på, fra visningen af ​​planen eller kalenderen.

Tildeling af fravær til en medarbejder fra vagtplansvisningen.

Denne metode til at tildele fravær er særlig praktisk, når du tildeler fravær til en medarbejder, der er planlagt til arbejde, f.eks. sygefravær. Når du højreklikker på en vagt, hvor der er tildelt en medarbejder, ser du muligheden "tilføj fravær".

Når du klikker på "tilføj fravær", vil Workfeed straks tilpasse fravinduet med datoen og personen for vagten (du kan ændre dette, hvis du vil). Herfra kan du også vælge, hvilken type fravær der skal tildeles (sygdom, ferie eller en anden brugerdefineret fraværstype). Derudover kan du bestemme, om fraværet skal være "betalt" eller "ubetalt", og du kan tilføje en valgfri note, før du afslutter ved at klikke på "tilføj fravær".

Tildeling af fravær fra kalenderen.

Kalendervisningen kan tilgås på to forskellige måder, enten ved at klikke på "fravær" i menuen øverst til venstre på skærmen eller ved at klikke på tilgængelighedslisten '🌴👍👎' øverst til venstre for vagtplansvisningen.

I kalenderen kan du oprette fravær for enhver medarbejder ved at klikke på en dag i kalenderen. Efter at have klikket på en dag kan du begynde at oprette fraværet ved at vælge personen, datointervallet og fraværstypen. Derudover kan du bestemme, om fraværet skal være "betalt" eller "ubetalt", og du kan tilføje en valgfri note, før du afslutter ved at klikke på 'tilføj fravær'.

Når du åbner tilgængelighedslisten ved at klikke på '🌴👍👎' øverst til venstre for vagtplansvisningen, kan du oprette fravær for enhver medarbejder ved at klikke på en dag ved siden af deres navn. Efter at have klikket på en dag kan du begynde at oprette fraværet ved at vælge personen, datointervallet og fraværstypen. Derudover kan du bestemme, om fraværet skal være "betalt" eller "ubetalt", og du kan tilføje en valgfri note, før du afslutter ved at klikke på 'tilføj fravær'.

FAQ

1. Kan mine medarbejdere anmode om fravær?

Ja, hvis du bruger Workfeed's Pro pakke, kan dine medarbejdere anmode om fravær via Workfeed-appen. Sådan fungerer det.

2. Kan jeg foretage ændringer i fravær?

Ja, du kan justere enhver type fravær på samme måde, som du oprettede det. Ved at klikke på det i fraværs- eller tilgængelighedskalenderen eller ved at højreklikke på en vagt med en person og vælge "tilføj fravær".

3. Kan jeg oprette brugerdefinerede fraværstyper?

Ja, når du opretter et nyt fravær og vælger fraværstypen, finder du "tilføj ny fraværstype". Her kan du oprette dine egne brugerdefinerede fraværstyper.

4. Er det muligt at spore, hvor mange fraværsdage hver af mine medarbejdere har brugt?

Ja, hvis du bruger Workfeed's Pro+ pakke, kan du se antallet af fraværsdage, som hver medarbejder har brugt.