Hur du spårar timmar utan ett schema

Den här artikeln förklarar hur du kan använda Workfeeds stämpelklocka för att spåra dina anställdas arbetstid utan att skapa arbetsscheman.

Berry van Waarden avatar
Skrivet av Berry van Waarden
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det finns två sätt att spåra dina anställdas arbetstid utan att skapa ett arbetsschema. Du kan låta dina anställda registrera sina arbetstider eller låta dem checka in/ut när de börjar och slutar arbeta.

Spåra timmar genom att låta anställda fylla i sina arbetstider.

När du vill hålla reda på arbetstider genom att låta dina anställda fylla i sina arbetstider, behöver du bara aktivera en inställning i schemaläggningsinställningarna för ditt Workfeed-konto.

När inställningen är aktiverad kan dina medarbetare lägga till sin arbetstid dagligen genom att skapa skift i schemat. Dessa arbetstider kommer att skickas till dig för godkännande.

Spåra arbetstid med stämpelklocka.

När du spårar arbetstid med stämpelklockan måste dina anställda checka in när de börjar arbeta och checka ut när de är klara för dagen. Innan de kan börja checka in finns det några saker du måste ställa in:

Aktivera stämpelklockan.
Först och främst måste du aktivera antingen terminalens eller appens stämpelklocka. Du kan aktivera ett eller båda alternativen från inställningarna för tidsklockan, som du hittar i dina Workfeed-inställningar längst upp till höger på skärmen. Läs mer om terminalen och tidsklockan i appen här.

Tillåt anställda att checka in utan pass.
För att kunna spåra timmar utan att schemalägga anställda måste du tillåta dina anställda att checka in utan ett pass. Du kan aktivera inställningen "Tillåt incheckning utan pass" i inställningarna för stämpelklockan.

När inställningen är aktiverad kan dina medarbetare börja klocka sin arbetstid. Dessa arbetstider kommer att skickas till dig för godkännande.

Godkänna arbetstider.

När en medarbetare har registrerat eller stämplat sina arbetstimmar kommer dessa att skickas till dig för godkännande. Du kan hantera dessa timmar från Workfeeds tidrapporteringsöversikt genom att klicka på "X ändringar väntar på godkännande".

När du har klickat på "X ändringar väntar på godkännande" kan du hantera arbetstiderna. Du kommer att kunna se både de schemalagda timmarna och de redigerade/kontrollerade timmarna. För att godkänna timmarna bockar du helt enkelt av dem på ☑️ och klickar på "Godkänn".

FAQ

Hur fungerar stämpelklockan för mina anställda?
Den här artikeln visar hur det fungerar för ditt team.

Kan jag fortfarande redigera timmarna för ett arbetspass som redan är godkänt?
Ja, du kan navigera till passet i schemavyn och redigera passets tider genom att klicka på passet och välja "redigera pass".

Vad händer om en anställd glömmer att checka in eller ut?
Om en anställd glömmer att checka in och/eller ut kommer deras timmar inte att läggas till i Workfeed. Om medarbetaren i fråga kan dela sina ankomst- och avgångstider med dig eller en chef, kan tiderna läggas till manuellt genom att skapa ett arbetspass.