Timmar och pass
Hur man checkar in-och ut på pass
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Workfeed erbjuder två olika typer av stämpelklockor. En av dem körs på telefonappen och den andra är mer av en terminal på plats.

Den grundläggande idén bakom stämpelklockan är att se till att rätt närvaro registreras.

I den här guiden går vi igenom hur du som anställd ska använda stämpelklockan.

Så här checkar du in och ut från telefonen

När det är möjligt att checka in på ditt nästa arbetspass ser du det blå fältet längst ned på skärmen. För att checka in klickar du bara på det för att öppna passet.

Nu ser du vad vi kallar detaljvisningen för ditt arbetspass. På den här sidan ser du vem du arbetar med och om din chef har lämnat en anteckning till dig kommer den också att visas här. Klicka dock på den blå knappen som säger "Gå till stämpelklockan" för att fortsätta.

Nu har vi öppnat incheckningssidan. Du kanske undrar varför en karta visas. Det är ganska enkelt. Stämpelklockan använder din position för att kontrollera om du är på arbetsplatsen eller inte. Med andra ord, om du inte är på jobbet kommer du inte att kunna checka in.

Du kan också skriva ett meddelande vid incheckningen. Använd den för att förklara varför du är sen eller varför du kommer in tidigare än planerat.

Redo att checka in? Klicka bara på den blå knappen.

Nu när du har checkat in ser du att detaljvisningen har uppdaterats med din ankomsttid. Nu är det bara att sätta igång och jobba.

När ditt arbetspass börjar närma sig sitt slut öppnar du stämpelklockan igen för att checka ut. Beroende på företagets inställningar för stämpelklockan kan du behöva ange hur lång rast du hade under arbetspasset. Skriv det bara i de öppna fälten.

När ditt arbetspass är avslutat visas det under dina tidigare arbetspass. Ser du en grå markering? Det betyder att arbetspasset ännu inte har godkänts. Kort sagt, när du använder stämpelklockan ska en chef godkänna alla arbetspass. När markeringen blir grön betyder det att ditt arbetspass har godkänts.

Du kan när som helst klicka på godkända eller icke-godkända arbetspass för att se ändringshistoriken för arbetspasset.

Hur man checkar in och ut från terminal stämpelklockan

Om ditt företag å andra sidan använder den terminala stämpelklockan är det egentligen inte så stor skillnad mot GPS-stämpelklockan.

Den största skillnaden är vilken enhet du registrerar närvaro på. Och naturligtvis finns det inget behov av en GPS-zon eftersom enheten redan finns på arbetsplatsen.

Låt oss ta en närmare titt på den.

När du ser den terminala stämpelklockan ser du en lista över alla som arbetar den aktuella dagen. Leta upp dig själv i listan och klicka på ditt namn.

Nu visas alternativet Checka in. Kom ihåg att du kan lägga till en kommentar vid incheckningen för att meddela något som är relevant för din ankomsttid.

När ditt arbetspass börjar närma sig sitt slut kan du upprepa åtgärden. Klicka på ditt namn och checka ut från arbetspasset. Om det behövs kan du lägga till en kommentar till utcheckningstiden.

Beroende på ditt företags inställningar kan du också ange hur många raster du hade under ditt arbetspass.

Checka in utan att ha ett planerat arbetspass

I vissa fall kan företagets inställningar tillåta att du checkar in och ut utan att ha ett arbetspass.

När du använder stämpelklockan för att checka in och ut utan att ha ett arbetspass planerat sedan tidigare är det helt enkelt tidpunkten för incheckning som avgör starttiden för arbetspasset.

Innan du checkar in kan du ställa in en förväntad sluttid för arbetspasset. Detta används som en reservtid för arbetspasset om du skulle glömma att checka ut.

När du har checkat ut kommer utcheckningstiden att göras till sluttid för arbetspasset.

Som för alla våra alternativ för stämpelklocka måste arbetspasset godkännas av en chef.

FAQ

Vad händer om jag glömmer att checka in eller ut?
Om du glömmer att använda stämpelklockan kommer arbetspasset fortfarande att skickas till godkännande men utan en in- och utcheckningstid. Detta innebär att din chef kommer att bestämma vad som händer därifrån. I de flesta fall godkänner de bara den planerade start- och sluttiden för arbetspasset. Men om du behöver göra någon ändring, kom ihåg att skriva till dem om det!

Det står att jag är utanför GPS-zonen, men jag är på jobbet?
Detta händer vanligtvis om du inte har tillåtit Workfeed att kontrollera din position när du checkar in. Om du gjorde det, men fortfarande har problemet, kan det bero på att din chef har gjort GPS-zonen för liten. Försök att be dem att göra den lite större.

Spårar GPS-tidsklockan min plats hela tiden?
Ingen fara. Den kontrollerar bara om det är sant eller falskt att du befinner dig inom GPS-zonen när den kontrollerar det. Den spårar dig inte vid någon annan tidpunkt än när du försöker checka in och ut.

Finns det inte någon form av säkerhet för terminalens stämpelklocka för att se till att en kollega inte checkar in åt mig?
Inte för tillfället. Vi antog att om man ville fuska med systemet så skulle man hitta ett sätt oberoende. Men vi kommer att lägga till en selfie-upon-check-in-and-out-funktion i framtiden för de chefer som inte gillar no-security-delen.

Jag checkade ut för sent, vad ska jag göra?
Skriv bara till din chef och berätta om det. Du kan använda chatten i Workfeed för detta ändamål.

Min chef godkände inte rätt timmar för mitt skift, vad ska jag göra?
Dela med dig av din synpunkt till din chef för att reda ut eventuella missförstånd.