Workflows
Zo stel je werknemers in staat om hun shifts/werktijden aan te passen.
Zo stel je werknemers in staat om hun shifts/werktijden aan te passen.

Workfeed heeft een functie waarmee je werknemers wijzigingen kunnen voorstellen in reeds voltooide shifts - hier lees je hoe het werkt.

Berry van Waarden avatar
Geschreven door Berry van Waarden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De functie werkt met en zonder de prikklok en kan waardevol zijn als de geplande uren zijn veranderd of als iemand is vergeten in of uit te checken voor een shift.

Zo laat je werknemers wijzigingen van hun shifts aanvragen.

Open je instellingen vanaf een computer of tablet en selecteer het tabblad "Rooster". Schakel hier de instelling "Alle werknemers kunnen hun werktijden wijzigen" in.

Nu kunnen je werknemers wijzigingen in hun werkuren aanvragen. Laten we eens kijken hoe het er aan hun kant uitziet.

De werknemer selecteert dus een van zijn vorige shifts waarbij de geplande uren zijn verstreken. Bovendien mag de shift aan jouw kant nog niet zijn goedgekeurd. Hier klikken ze op de knop "Werkuren wijzigen".

Vervolgens voeren ze de wijzigingen in die ze willen aanvragen voor de shift. Om context te geven kunnen ze ook een reden achter de wijziging schrijven. Ze sluiten af door op "Nieuwe tijden opslaan" te klikken. Nu is de shift verzonden ter goedkeuring aan jouw kant.

Om de wijzigingen goed te keuren, ga je naar de pagina Tijdregistratie. Dit kun je vinden door van "Rooster" naar "Tijdregistratie" te gaan in de linkerbovenhoek. Hier zie je een blauwe knop met wijzigingen die op goedkeuring wachten. Klik hierop en er verschijnt een venster met de shifts.

Nu kun je de shift zien die is gewijzigd. Houd je muis boven het 💬 pictogram om het commentaar van de werknemer weer te geven. Als je de shift wilt goedkeuren, klik je en markeer je een van de "Geplande" begin- en eindvelden of de "Bewerkte" begin- en eindvelden. Sluit af door het rechthoekige vakje rechts te markeren en op "Goedkeuren" in de rechterbovenhoek te klikken. Na je goedkeuring worden de uren van de shift overal bijgewerkt.

FAQ.

Ik heb per ongeluk de verkeerde uren goedgekeurd, kan ik dat veranderen?

Ja, zoek de shift op in het rooster en wijzig deze naar de juiste uren.

Kan ik een paar geselecteerde werknemers toestaan om hun shifts aan te passen?

Nee, de instelling heeft invloed op iedereen in het account. Als je iemand de mogelijkheid wilt geven om het rooster te wijzigen, kun je overwegen om diegene manager te maken. Lees hier meer over onze verschillende toegangsniveaus.

Moet ik de shiftwijzigingen goedkeuren?

Tenzij je de prikklok gebruikt en "automatisch goedkeuren van shifts" hebt ingeschakeld, dan moet je de wijzigingen goedkeuren, ja.

Kan ik het goedkeuringsproces aan iemand anders delegeren?

Ja, een persoon met het toegangsniveau "manager" kan dit soort wijzigingen goedkeuren. Maar alleen vanuit het rooster, omdat managers geen toegang hebben tot de tijdregistratiepagina. Dit komt omdat de pagina gevoelige informatie bevat zoals het loon van elke persoon.