Shifts met aangepaste werktijden beoordelen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je als manager of beheerder shifts met gewijzigde werkuren kunt goedkeuren.

Berry van Waarden avatar
Geschreven door Berry van Waarden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Shifts met aangepaste werktijden goedkeuren.

Er zijn 3 verschillende redenen waarom een shift door jou ter controle wordt gestuurd: 1. wanneer werktijden worden geregistreerd met de prikklok, 2. wanneer werknemers een verzoek indienen om de tijden van hun shifts te wijzigen, of 3. wanneer werknemers zelf een shift aanmaken (nr. 2 en 3 zijn alleen toegestaan als een specifieke instelling is ingeschakeld).

1. Wanneer werktijden worden geregistreerd met de prikklok.

Als je de prikklok hebt ingeschakeld, worden de geklokte uren door jou ter goedkeuring verzonden.

2. Wanneer werknemers een verzoek indienen om de tijden van hun shifts te wijzigen.

Als je 'Sta werknemers toe hun werktijden te wijzigen' hebt ingeschakeld in de roosterinstellingen, kunnen je werknemers hun werktijden wijzigen als deze afwijken van de geplande uren. Als dit gebeurt, worden de shifts naar jou gestuurd voor goedkeuring.

3. Wanneer werknemers zelf een shift aanmaken.

Als je in de roosterinstellingen "Sta werknemers toe om hun eigen shifts toe te voegen" hebt ingeschakeld, kunnen je werknemers zelf shifts aanmaken. Als dit gebeurt, worden de shifts naar jou gestuurd voor goedkeuring.

Werkuren goedkeuren.

Wanneer 1 van bovenstaande scenario's zich voordoet, worden de shifts naar jou gestuurd ter goedkeuring. Je kunt deze shifts beheren vanuit het tijdregistratieoverzicht van Workfeed door te klikken op 'X wijzigingen wachten op goedkeuring'.

Nadat je op 'X wijzigingen wachten op goedkeuring' hebt geklikt, kun je de shifts bekijken. Je ziet zowel de geplande uren als de bewerkte/aangevinkte uren. Om de uren goed te keuren, vink je ☑️ aan en klik je op 'Goedkeuren'.

FAQ.

Kan ik de uren van een shift die al is goedgekeurd nog bewerken?

Ja, je kunt naar de shift navigeren in de roosterweergave en de tijden van de shift bewerken door op de shift te klikken en 'shift bewerken' te selecteren.