Prikklok
Met de prikklok geregistreerde shifts/uren goedkeuren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je als manager of beheerder geklokte uren kunt goedkeuren.

Berry van Waarden avatar
Geschreven door Berry van Waarden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Werkuren goedkeuren.

Wanneer een werknemer heeft in- en uitgecheckt en de shift dus is voltooid, worden de uren naar je toegestuurd ter goedkeuring. Je kunt deze uren beheren vanuit het tijdregistratieoverzicht van Workfeed door te klikken op 'X wijzigingen wachten op goedkeuring'.

Nadat je op 'X wijzigingen wachten op goedkeuring' hebt geklikt, kun je de werktijden beheren. Je kunt zowel de geplande als de bewerkte/aangevinkte uren zien. Om de uren goed te keuren, vink je ☑️ aan en klik je op 'Goedkeuren'.

Je prikklokinstellingen personaliseren

Met de instellingen van de prikklok kun je het controleproces vereenvoudigen door middel van automatisering. Je kunt bijvoorbeeld bepalen wanneer shifts automatisch kunnen worden goedgekeurd. Je vindt de prikklokinstellingen door 'Prikklok' te selecteren in je Workfeed-instellingen.

FAQ.

Kan ik de uren van een reeds goedgekeurde shift nog bewerken?

Ja, je kunt naar de shift navigeren in de roosterweergave en de tijden van de shift bewerken door op de shift te klikken en 'shift bewerken' te selecteren.

Wat gebeurt er als een werknemer vergeet in of uit te checken?

Als een werknemer vergeet in te checken en/of uit te checken, blijven de geklokte/bewerkte uren leeg en worden de geplande uren getoond. Als de werknemer in kwestie zijn aankomst- en vertrektijden met je kan delen, kun je de tijden aanpassen in het goedkeuringsvenster zoals hierboven vermeld.