Rollen maken en bewerken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je als beheerder rollen kunt maken en bewerken.

Berry van Waarden avatar
Geschreven door Berry van Waarden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is een rol?

Een rol is een manier om aan te geven wat voor soort werk een werknemer kan doen en wat voor soort werk iemand die aan een shift wordt toegewezen, zal doen. Als je een rol toekent aan een werknemer, geef je aan dat hij in staat is om dit soort werk uit te voeren.

Rollen maken en bewerken:

Je kunt rollen maken en bewerken in de afdelingslade.

Wanneer je op "afdelingen beheren" klikt, wordt de afdelingslade geopend, die al je afdelingen en rollen bevat. Van daaruit kun je zowel nieuwe afdelingen en rollen maken als bestaande bewerken.

Een nieuwe rol maken:

Voordat je een nieuwe rol kunt maken, moet je de afdeling openen waarin de rol moet worden gemaakt. Daarna kun je op 'nieuwe rol toevoegen' klikken om een nieuwe rol te maken. Nadat je op 'nieuwe rol toevoegen' hebt geklikt, kun je de rol een naam en kleur geven en er medewerkers aan toewijzen. Bekijk hier hoe je rollen aan medewerkers toewijst.

Een rol bewerken:

Als je op een afdeling klikt, kun je de medewerkers en rollen in deze afdeling beheren. Om een rol te bewerken, selecteer je in de afdelingslade de afdeling waarin de rol zich bevindt. Van hieruit kun je klikken op de rol die je wilt bewerken.

FAQ.

Kan ik rollen verwijderen?

Ja, je kunt rollen verwijderen. Onder 'hoe bewerk ik een rol' wordt uitgelegd hoe.

Kan dezelfde rol in verschillende afdelingen worden gebruikt?

Ja, maar het is belangrijk om te begrijpen dat het praktisch twee verschillende rollen zijn met dezelfde naam. Dit betekent dat als een werknemer dezelfde rol in meerdere afdelingen moet krijgen, je de rol in alle afdelingen moet toewijzen.

Hoe wijs ik rollen toe aan werknemers?

Als je een afdeling opent en op een rol klikt, kun je selecteren welke werknemers de rol toegewezen moeten krijgen. Je kunt hier meer lezen.