Workfeed's basisprincipes
Afdelingen en rollen toewijzen aan werknemers.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je als beheerder afdelingen en rollen kunt toewijzen aan je werknemers.

Berry van Waarden avatar
Geschreven door Berry van Waarden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat zijn afdelingen en rollen?

- Een afdeling is een manier om roosters van bijvoorbeeld verschillende locaties of de keuken en bediening van een restaurant gescheiden te houden. Elke afdeling bevat zijn eigen set werknemers en rollen.

- Een rol is een manier om aan te geven wat voor soort werk een werknemer kan doen en wat voor soort werk iemand die aan een shift wordt toegewezen zal doen. Als je een rol toekent aan een werknemer, geef je aan dat hij dit soort werk kan doen.

Je kunt hier lezen hoe je afdelingen en rollen kunt maken en/of bewerken.

Werknemers toewijzen aan afdelingen en rollen:

Je kunt afdelingen en rollen toewijzen aan werknemers vanuit de afdelingslade.

Als je op "afdelingen beheren" klikt, wordt de afdelingslade met al je afdelingen geopend. Als je op een afdeling klikt, kun je de werknemers en rollen van deze afdeling beheren.

Werknemers toewijzen aan afdelingen:

Er zijn twee manieren om een werknemer aan een afdeling toe te wijzen: door ze een rol in die afdeling toe te wijzen of door ze 'alleen bekijken'-toegang te geven.

Een rol toewijzen aan een werknemer:

Als je op een rol klikt, kun je deze aan werknemers toewijzen door op het vakje naast een werknemer te klikken. Als je klaar bent, klik je op 'Opslaan' om de wijzigingen te bevestigen. De betreffende werknemer wordt onmiddellijk toegewezen aan de afdeling waarin de rol zich bevindt.

Een werknemer 'alleen weergeven' toegang geven:

Als je een werknemer alleen weergeven toegang geeft, dan kan deze alleen het rooster van de afdeling bekijken. Om een werknemer alleen weergeven toegang te geven volg je dezelfde stappen als hierboven, maar dan in het gedeelte "alleen weergeven toegang".

De afdeling(en) en rol(len) van een individuele werknemer beheren.

Als je de afdeling(en) en rollen van een individuele werknemer wilt bewerken of bekijken, kun je dit eenvoudig doen via de teamlijst. Zo werkt het:

Je kunt de teamlijst rechtsboven in het scherm openen door op het icoontje met twee personen '👫' te klikken. In de teamlijst kun je zoeken naar de betreffende werknemer en klikken op de naam van de persoon. Vervolgens kun je rechtsboven op 'wijzig profiel' klikken. Hierna zie je 'rollen' in de lijst staan. Als je hierop klikt kun je de afdeling(en) en rol(len) waartoe ze toegang hebben beheren.

FAQ.

1. Is het mogelijk om werknemers aan meerdere rollen toe te wijzen?

Ja, je kunt een werknemer aan zoveel rollen toewijzen als je wilt door het proces 'Een rol toewijzen aan een werknemer' te herhalen.

2. Is het mogelijk om werknemers aan meerdere afdelingen toe te wijzen?

Ja, u kunt een werknemer aan meerdere afdelingen toewijzen door een rol of alleen weergave toegang te geven tot de gewenste afdelingen.

3. Is het mogelijk om een rol weg te nemen van een werknemer?

Ja, je kunt een rol weghalen bij een werknemer door het blauwe vinkje bij '☑️' uit te zetten.

4. Is het mogelijk om een werknemer van een afdeling te verwijderen?

Ja, je kunt een werknemer verwijderen uit een afdeling door al zijn rollen en alleen weergave toegang weg te nemen.

5. Wat zijn primaire medewerkers?

Wanneer je een werknemer als primaire werknemer in een afdeling markeert, geef je aan dat dit hun voornaamste werkgebied is. Bovendien worden primaire werknemers opgenomen in de automatische planningsfunctie van Workfeed.