Sådan lader du medarbejdere ændre deres vagter/arbejdstider.
Sådan lader du medarbejdere ændre deres vagter/arbejdstider.

Workfeed har en funktion, der giver dine medarbejdere mulighed for at foreslå ændringer til allerede afsluttede vagter - læs her hvordan.

Kristian Emil Larsen avatar
Skrevet af Kristian Emil Larsen
Opdateret over en uge siden

Funktionen fungerer med og uden stempeluret og kan være værdifuld i tilfælde, hvor de planlagte timer ændres, eller hvis nogen har glemt at tjekke ind eller ud af deres vagt. ​

Sådan lader du medarbejdere anmode om ændringer af deres vagter

Åbn dine indstillinger fra en computer eller tablet og vælg fanen "Vagtplan". Nu skal du aktivere indstillingen kaldet "Tillad medarbejdere at ændre deres arbejdstider".

Nu kan dine medarbejdere anmode om ændringer af deres arbejdstider. Lad os se, hvordan det ser ud fra deres side. ​ Så medarbejderen vil vælge en af deres tidligere vagter, hvor de planlagte timer er passeret. Desuden kan vagten ikke allerede være blevet godkendt på din side. ​ Her klikker de på knappen "Ændre arbejdstider".

Herefter indtaster de ændringerne, de ønsker at anmode om for vagten. For at give en kontekst kan de også skrive en årsag til ændringen. De afslutter ved at klikke på "Gem nye tider". Nu er vagten sendt til godkendelse på din side. ​

For at godkende ændringerne i vagten skal du blot gå til tidsregistreringssiden. Dette kan findes ved at skifte fra "Vagtplan" til "Tidsregistrering" i øverste venstre hjørne. ​ Her vil du se en blå knap med ændringer, der venter på godkendelse. Klik på den, og et vindue med vagterne vises. ​ Nu kan du se vagten, der blev ændret. Hold musen over 💬 ikonet for at se kommentaren fra medarbejderen.

Når du vil godkende vagten, klikker du og markerer en af de "Planlagte" start- og slutfelter eller de "Redigerede" start- og slutfelter. Afslut ved at markere rektangelboksen til højre og klikke på "Godkend" i øverste højre hjørne. ​

Efter din godkendelse vil vagtens timer blive opdateret overalt. ​

FAQ

1. Jeg godkendte ved et uheld de forkerte timer, kan jeg ændre det?

Ja, find blot vagten i din vagtplan og rediger den til de korrekte timer.

2. Kan jeg tillade, at udvalgte medarbejdere ændrer deres vagter?

Nej, indstillingen påvirker alle i kontoen. Hvis du vil give nogen mulighed for at ændre vagtplanen, kan du overveje at gøre dem til "manager". Læs mere om vores forskellige adgangsniveauer her.

3. Skal jeg godkende ændringerne i vagten?

Medmindre du bruger stempeluret og har aktiveret "Auto-godkend vagter", skal du godkende ændringerne, ja. ​

4. Kan jeg delegere godkendelsesprocessen til en anden person?

Ja, en person med adgangsniveauet "manager" vil kunne godkende ændringer som disse. Kun fra vagtplanen dog, da ledere ikke kan få adgang til tidsregistreringssiden. Dette skyldes, at siden indeholder følsomme oplysninger såsom hver persons løn.