Alla samlingarAnställningsavtal
Så här skapar du anställningsavtal (kontrakt)

Den här artikeln förklarar hur du kan skapa anställningsavtal, spara dem som mallar och hur du kan tilldela dem till anställda.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Så här skapar du ett avtal

Du kan skapa ett nytt avtal för en anställd genom att navigera till dennes profil och klicka på ”Lägg till avtal”. Här kan du välja om du vill skapa ett avtal (från början eller genom att välja en mall) eller om du vill lägga till ett avtal i PDF-format.

Skapa ett avtal från grunden

När du har klickat på ”Skapa avtal” kan du välja om du vill skapa ett avtal från grunden eller fortsätta med en befintlig mall. Om du vill skapa ett avtal från början klickar du bara på ”Skapa från början”.

Härifrån kan du börja skapa ditt kontrakt i textredigeraren. Du kan använda smarta platshållare för att automatiskt inkludera rätt anställningsinformation (som fylls i av den anställde själv i sin profil) i kontraktet istället för att fylla i det själv.

Kopiera och klistra in ett befintligt avtal

Det är också möjligt att kopiera och klistra in texten i din befintliga avtalsmall i textredigeraren.

Använda smarta platshållare

När du skriver ”/” i textfältet visas en lista med smarta platshållare. Med hjälp av smarta platshållare kan du omvandla en avtalsmall till ett anställningsavtal som är klart att undertecknas. Workfeed skriver automatiskt över de smarta platshållarna i kontraktet med anställningsdata med hjälp av de uppgifter som anges i den anställdes profil. Detta säkerställer att kontraktet innehåller de uppgifter som krävs, t.ex. namn, befattning och lön.

Skicka ut avtalet för underskrift.

När avtalet är klart att skickas till den anställde för underskrift kan du klicka på ”Fortsätt” och sedan på ”Signera och skicka”.

Så här sparar du ett avtal som en mall

Om du vill återanvända det avtal som du har skapat i framtiden kan du spara det som en mall. Klicka bara på ”Spara som mall” för att lagra avtalet i ditt mallbibliotek.

Här kan du ge mallen ett namn och klicka på ”Spara avtal som mall”.

Så här tilldelar du en anställd en avtalsmall

Om du vill tilldela en anställd en avtalsmall i stället för att skapa ett avtal från början kan du gå till den anställdes profil → klicka på ”Lägg till avtal” → och välja ”Avtalsmall” i stället för ”Skapa från början”. Härifrån kan du välja önskad mall och göra justeringar om det behövs innan du skickar den.

Hur man tecknar ett avtal

1. Arbetsgivare

När avtalet är klart att undertecknas måste du bekräfta att du har läst och godkänt villkoren i avtalet. För att skicka det till den berörda medarbetaren klickar du på ”Signera och skicka”.

2. Anställd

FAQ

Hur kan jag ta bort ett avtal från en anställds profil?

Öppna profilen för den berörda medarbetaren → klicka på avtalet → klicka på ”Ta bort avtal”.

Hur kan jag redigera en befintlig mall?

När du lägger till ett avtal för en anställd kan du välja den mall du vill redigera. När du är klar med ändringarna kan du spara den som en ny mall.

Kan jag återkalla min underskrift från ett avtal?

Du kan bara återkalla din underskrift om den anställde inte har undertecknat avtalet ännu. Du kan återkalla din signatur på samma plats som du undertecknade den.

När båda parter har undertecknat avtalet är det i kraft, vilket innebär att du inte längre kan återkalla underskriften i Workfeed.

Jag vill inkludera information om den anställde i avtalet som inte finns tillgänglig som en smart platshållare, hur gör jag det?

I det här fallet kan du manuellt ange uppgifterna själv efter att du har tilldelat mallen till en anställd innan du skickar och signerar den.