Schemaläggning
Arbetsflöden för schemaläggning
Hur man hanterar ett roterande schema med Workfeed

Den här artikeln förklarar hur du använder ett roterande schema med Workfeed.

Berry van Waarden avatar
Skrivet av Berry van Waarden
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vad är ett roterande schema?

Kortfattat är ett roterande schema ett fast arbetsschema där medarbetarna roterar genom en serie förutbestämda skift. Till exempel: ett 2-veckors roterande schema där ett team arbetar dagskift under vecka 1 och nattskift under vecka 2.

Använda ett roterande schema med Workfeed.

Att köra ett roterande schema med Workfeed är väldigt enkelt. Eftersom schemat är fast behöver du bara skapa det en gång från grunden och spara det som en mall. Denna mall kan infogas över en valfri period med ett klick på en knapp.

Skapa mallen för det roterande schemat.

Beroende på hur länge det roterande schemat ska gälla (antal veckor), bör du börja med att bestämma vilket datum som mallen ska skapas för.

När du har bestämt datumvalet kan du skapa arbetspassen och tilldela anställda. När schemat har skapats kan vi spara det som en mall genom att klicka på "Mall" och "Spara som mall" längst upp till höger i schemat. Se till att verifiera datumvalet och att "Roller, tidsspann och anställda" är markerat, eftersom detta säkerställer att de anställda också sparas i mallen.

Infoga mallen för det roterande schemat över en valfri period.

När mallen har skapats kan du infoga den i kommande veckor eller månader för att köra schemat framåt utan ansträngning. Navigera till ett datumval som ännu inte innehåller några arbetspass (dubbelkolla detta för att undvika överlappande arbetspass) och infoga mallen där.

Du kan infoga mallen genom att klicka på "Mall" och "Infoga mall". Härifrån kan du verifiera datumurvalet och välja rätt mall (om du har fler än en) innan du klickar på "Infoga vald mall".

FAQ

Det har skett en förändring i mitt rotationsschema, hur justerar jag mallen?
För att "anpassa" en mall, navigera till en helt tom period som motsvarar mallens längd. Här kan du infoga mallen och göra justeringarna. När justeringarna är klara kan du spara perioden som en ny mall och radera den gamla mallen om det behövs.

En av mina anställda slutade och jag anställde en ersättare, hur byter jag dem i schemat och min mall?
Du kan överföra alla arbetspass för en medarbetare som slutat till dennes ersättare på en gång, så här gör du: Navigera till teamlistan genom att klicka på ikonen "👬" längst upp till höger. Hitta den medarbetare som slutat och klicka på "Redigera profil". Du kommer att se alternativet "Överför pass" visas. När du klickar på detta kan du överföra alla arbetspass från denna person till deras ersättare under en period som du väljer. Se till att du bara överför framtida arbetspass för att hålla ordning på din tidrapportering. Du kan uppdatera mallen genom att följa stegen ovan.

Hur tar jag bort en gammal mall?
Klicka på "Mall" och "Infoga mall". I listan där du väljer en mall ser du en röd ❌-ikon. Om du klickar på ikonen raderas mallen. Tänk på att en mall inte kan återställas efter att den har raderats.