Alla samlingarSchemaläggningArbetsflöden för schemaläggning
Hur du använder ett fast schema med Workfeed

Den här guiden förklarar hur du kan använda ett fast schema med Workfeed.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vad är ett fast schema?

Ett fast schema är ett schema som ser likadant ut varje vecka. Samma medarbetare arbetar samma timmar samma dagar. Den här typen av schema används ofta på kontor.

Kör ett fast schema med Workfeed

Att köra ett fast schema med Workfeed är mycket enkelt. Du behöver bara skapa schemat en gång och spara det som en mall. Den här mallen kan infogas under en valfri period med några få klick.

Skapa en mall

Börja med att ställa in datumintervallet till en vecka.

Därefter kan du skapa skiften och tilldela dina anställda. När schemat är skapat kan du spara det som en mall genom att klicka på ”Mall” och ”Spara som mall” längst upp till höger i schemat. Kontrollera att ”Roller, tidsspann och medarbetare” är markerat, eftersom det säkerställer att medarbetarna också sparas i mallen.

Infoga mallen under en valfri period

När mallen är skapad kan du infoga den i kommande veckor eller månader för att köra schemat framåt utan ansträngning. Navigera helt enkelt till ett datumval som ännu inte innehåller några arbetspass (dubbelkolla detta för att undvika överlappande arbetspass) och infoga mallen där.

Du kan infoga mallen genom att klicka på ”Mall” och ”Infoga mall”. Härifrån kan du verifiera datumvalet och välja rätt mall (om du har fler än en) innan du klickar på ”Infoga vald mall”.

FAQ.

Det har skett en förändring i mitt schema, hur anpassar jag mallen?
För att ”anpassa” en mall navigerar du till en tom period som motsvarar längden på mallen. Här kan du infoga mallen och göra justeringarna. När justeringarna är klara kan du spara perioden som en ny mall och ta bort den gamla mallen om det behövs.

​En av mina anställda har slutat och jag har anställt en ersättare, hur byter jag ut dem i schemat och i min mall?
Du kan överföra alla arbetspass för en anställd som slutat till den nya medarbetaren på en gång, så här gör du: Navigera till teamlistan genom att klicka på ikonen ”👬” längst upp till höger. Här hittar du medarbetaren som slutat och klickar på ”Redigera profil”. Du kommer att se alternativet ”Överför skift” visas. När du klickar på detta kan du överföra alla arbetspass från den här personen till dennes ersättare under en period som du själv väljer. Se till att du bara överför framtida arbetspass för att hålla ordning på tidrapporteringen. Du kan uppdatera mallen genom att följa de ovan nämnda stegen.

Hur tar jag bort en gammal mall?
Klicka på ”Mall” och ”Infoga mall”. I listan där du väljer en mall ser du en röd ”❌”-ikon. Om du klickar på ikonen kommer mallen att raderas. Tänk på att en mall inte kan återställas efter att den har raderats.