Schemaläggning
Genvägar och praktiska funktioner
Hur man kopierar och klistrar in pass, dagar och veckor.
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Du kan enkelt kopiera och klistra in arbetspass, dagar och till och med hela veckor i Workfeed. Den här artikeln förklarar hur du kan göra detta på olika sätt.

Kopiera och klistra in arbetspass:

Låt oss börja med att kopiera och klistra in arbetspass. Det finns två sätt att göra detta, vi kommer att förklara dem en efter en nedan.

Kopiera och klistra in pass genom att högerklicka:
När du högerklickar på ett arbetspass i schemat visas alternativet "Kopiera pass". När du klickar på detta alternativ kopieras arbetspasset. Högerklicka sedan på den skärm där du vill klistra in passet och du kommer att se alternativet "klistra in". När du klickar på detta infogas arbetspasset.

Kopiera och klistra in pass genom att dra och släppa:
Det sista sättet att kopiera och klistra in skift är genom att helt enkelt dra ett opublicerat skift. Du kan göra detta genom att hålla ned alt (Windows) eller option (Mac) och dra ett skift till den plats där du vill klistra in det.

Kopiera och klistra in hela dagar:

Nu när vi vet hur man kopierar och klistrar in arbetspass kan vi fortsätta med att kopiera och klistra in hela dagar. Detta fungerar på exakt samma sätt som att högerklicka för att kopiera och klistra in pass. Men istället för att klicka på ett pass ska du klicka någonstans på en dag där det inte finns något pass. Sedan klickar du på "Kopiera dag" för att kopiera dagen. Klicka sedan på den dag där du vill klistra in passen på samma sätt och tryck på "klistra in".

Kopiera och klistra in hela veckor:

Slutligen är det även möjligt att kopiera och klistra in en hel vecka. När du klickar på de tre punkterna längst upp till höger i schemat ser du att alternativet "kopiera vecka" visas. Om du klickar på detta kommer veckan att kopieras. När du sedan navigerar till en tom vecka och klickar på punkterna igen kan du klicka på "Klistra in vecka" för att infoga veckan.

Ett tips från oss, om ditt schema är i stort sett likadant varje vecka (när det gäller bemanning eller antal anställda per dag) rekommenderar vi att du sparar det som en mall.

FAQ

Kan jag kopiera flera veckor på en gång?

Ja, du kan göra detta med hjälp av mallar. Om du ställer in datumvalet (uppe till vänster i schemat) på t.ex. 4 veckor och sparar dessa veckor som en mall, kan du infoga samma 4 veckor på en gång över de följande 4 veckorna.

Kan jag ångra en kopiera och klistra in-åtgärd?

Nej, när den har klistrats in måste du ta bort den manuellt.