Arbejdstidsprofiler

Brug arbejdstidsprofiler til at opdele ugentlige arbejdstimer i specifikke dage for korrekt registrering af overarbejde og fravær.

Opdateret over en uge siden

Arbejdstidsprofiler giver dig mulighed for at specificere, hvordan ugentlige arbejdstimer fordeles på ugedagene, så overarbejde og fravær for dine medarbejdere kan registreres korrekt.

I en arbejdstidsprofil kan du definere følgende detaljer:

• Medarbejderens standard ugentlige arbejdstimer.

• Hvilke dage og tidspunkter medarbejderen arbejder.

• Om medarbejderen arbejder på helligdage.

• Om medarbejderens overarbejde skal registreres.

Sådan opretter du en ny arbejdstidsprofil:

For at oprette en ny arbejdstidsprofil skal du åbne indstillingsmenuen og vælge "Tidsregistrering". Her finder du "Arbejdstidsprofiler" og vælger "Administrer profiler". Klik på det blå "+" ikon i øverste højre hjørne for at oprette en ny arbejdstidsprofil.

Planlægningsinterval

Når du har navngivet profilen, kan du angive, om planen gentages ugentligt, hver anden uge eller efter en brugerdefineret cyklus:

• Hvis planen gentages ugentligt, vælg "Tilføj en uge".

• Hvis planen gentages hver anden uge, vælg "Tilføj to uger".

• Hvis planen er cyklisk og f.eks. gentages hver 9. dag, vælg "Tilføj et brugerdefineret antal dage...".

Arbejdstimer

Efter valg af en passende indstilling kan du bestemme de nøjagtige arbejdsdage, timer og pauser. De samlede timer for profilen beregnes automatisk og vises under dagene.

Helligdage

Når du har fastlagt timerne, kan du specificere, om medarbejderen, som profilen er beregnet til, arbejder på helligdage.

• Hvis denne indstilling er slået fra, sættes forventede timer på helligdage til 0 timer (gælder kun, når timebank eller fraværsoptjening er aktiveret).

• Hvis du aktiverer denne indstilling, vil helligdage blive betragtet som almindelige arbejdsdage, hvor medarbejderen forventes at arbejde (gælder kun, når timebanken eller fraværsoptjening er aktiveret).

Overarbejde

Endelig kan du specificere, om medarbejderens overarbejde skal registreres.

• Hvis du slår denne indstilling fra, vil overarbejde ikke blive registreret for de medarbejdere, der er tildelt denne arbejdstidsprofil.

• Når indstillingen er aktiveret, tilføjes en timebank til medarbejderens profil, og overarbejde registreres automatisk.

Sådan tildeler du en arbejdstidsprofil til en medarbejder

Du kan tildele en arbejdstidsprofil til en medarbejder fra deres profil. Åbn teamlisten, find den pågældende medarbejder, klik på "Rediger profil", vælg "timebank", og klik på "tildel profil".

Herfra kan du definere startdatoen for den arbejdstidsprofil, du tildeler, for at angive, hvornår profilen skal træde i kraft. Når du har fastsat startdatoen, klikker du på "tildel profil" for enten at tildele en eksisterende profil eller oprette en ny.

Tildeling af en eksisterende arbejdstidsprofil

Hvis du ønsker at tildele en eksisterende profil, skal du blot søge efter den relevante profil og klikke på "tildel profil". Du kan eventuelt angive en dato, indtil hvornår arbejdstidsprofilen skal være aktiv. Hvis den skal tildeles på ubestemt tid, kan du ignorere denne mulighed. Når du er klar til at tildele profilen, klikker du på "opdater tildeling".

Tildeling af en ny arbejdstidsprofil

Hvis du vil oprette en ny profil, kan du klikke på "administrer profiler" og derefter klikke på det blå "+"-ikon i øverste højre hjørne. Når du har oprettet profilen, kan du gemme den ved at klikke på den blå "Gem"-knap. Når du har gemt profilen, kan du vende tilbage til listen over profiler ved at klikke på "←". Herfra kan du tildele den til en medarbejder ved at klikke på "Tildel profil".

Sådan redigerer du en arbejdstidsprofil

Alle dine arbejdstidsprofiler kan findes i tidsregistreringsindstillingerne. Når du åbner indstillingsmenuen og vælger "Tidsregistrering", finder du "Arbejdstidsprofiler". Klik på "Administrer profiler" for at åbne listen med dine profiler. Klik blot på "Rediger", hvis du vil redigere en profil.

Bemærk, at ændringer foretaget i en arbejdstidsprofil er tilbagevirkende. Hvis en medarbejders ansættelsesvilkår ændrer sig, er det mere hensigtsmæssigt at tilføje en slutdato til deres nuværende arbejdstidsprofil. Du vil kunne tildele en ny profil, der afspejler deres nye vilkår fra en bestemt dato.

Sådan tildeler du en ny arbejdstidsprofil til en medarbejder, der allerede har en anden profil

Når en medarbejders ansættelsesvilkår ændrer sig, kan du tildele en ny profil til medarbejderen, som træder i kraft, når deres nuværende profil udløber. Sådan fungerer det:

Start med at sætte en slutdato for deres nuværende arbejdstidsprofil. Dette kan du gøre ved at åbne deres profil, vælge "timebank" og klikke på "Rediger". Her kan du tilføje en slutdato til deres aktive arbejdstidsprofil.

Derefter kan du vælge eller oprette en ny arbejdstidsprofil, der afspejler deres nye ansættelsesvilkår. Den nye profil vil træde i kraft, når slutdatoen for deres nuværende arbejdstidsprofil er nået.

FAQ

1. Kan jeg tildele den samme arbejdstidsprofil til flere medarbejdere?

Ja, hvis flere medarbejdere har ens ansættelsesvilkår, kan du tildele den samme profil til disse medarbejdere.

2. Kan jeg redigere en arbejdstidsprofil?

Ja, "Sådan redigerer du en arbejdstidsprofil" forklarer, hvordan dette fungerer.

3. Kan jeg fjerne en arbejdstidsprofil fra en medarbejders profil?

Ja, hvis du åbner en medarbejders profil og klikker på "timebank", kan du fjerne deres nuværende profil eller angive en slutdato. "Sådan tildeler du en ny arbejdstidsprofil til en medarbejder, der allerede har en anden profil" forklarer, hvordan du kan tildele en ny profil, hvis deres ansættelsesvilkår ændrer sig.

4. Kan jeg slette en arbejdstidsprofil?

Det er ikke muligt at slette en profil, men du vil kunne arkivere en profil. Sådan fungerer det:

• Find arbejdstidsprofilerne i indstillingsmenuen under "Tidsregistrering".

• Klik på "Administrer profiler" for at åbne listen over dine profiler.

• For at arkivere en profil skal du klikke på "Rediger" under den profil, du ønsker at arkivere, og klikke på den orange knap i øverste højre hjørne af din skærm.

Bemærk, at medarbejdere, der er tildelt profilen, vil forblive tildelt. Hvis du vil fjerne tildelingen, kan du klikke på "Tildelte medarbejdere" nederst på skærmen og fjerne dem herfra.

5. Kan jeg gendanne en slettet/arkiveret arbejdstidsprofil?

Ja, du kan til enhver tid fjerne arkiveringen af arbejdstidsprofiler.

6. Ansættelsesvilkårene for en af mine medarbejdere ændrer sig, og deres nuværende arbejdstidsprofil afspejler ikke deres nye arbejdsbetingelser. Hvad skal jeg gøre?

"Sådan tildeler du en ny arbejdstidsprofil til en medarbejder, der allerede har en anden profil" forklarer, hvordan du kan tildele en ny profil, hvis en medarbejders ansættelsesvilkår ændrer sig.