Stempelur
Sådan bruger du stempeluret

Denne artikel forklarer, hvordan du kan aktivere og bruge Workfeeds terminal- og GPS-baserede stempelur.

Thore Andersen Elbek avatar
Skrevet af Thore Andersen Elbek
Opdateret over en uge siden

Aktivering af stempeluret

Som administrator kan du aktivere og administrere stempeluret fra indstillingerne i din Workfeed-konto. For at navigere til indstillingerne for stempeluret åbner du indstillingerne ved at klikke på "⚙️" øverst til højre og vælger "Stempelur". Her kan du aktivere stempeluret og administrere dets indstillinger.

Terminalen eller app-stempeluret?

Workfeed giver dig mulighed for at vælge mellem to forskellige stempelure, terminalen og app-stempeluret. Her er, hvordan de fungerer, og hvordan de adskiller sig:

Terminal-stempeluret

Terminal-stempeluret kan bruges på en fysisk enhed på arbejdspladsen. For at bruge terminal-stempeluret kan du opsætte en tablet eller computer på stedet og åbne stempeluret med dit unikke stempelur-link og kode.

Når medarbejderne ankommer og forlader arbejdspladsen, kan de tjekke ind og ud på terminalen.

App-stempeluret

App-stempeluret, også kaldet GPS-baseret stempelur, findes i Workfeeds medarbejderapp. I stedet for at lade medarbejderne tjekke ind på en fysisk enhed, giver app-stempeluret medarbejderne mulighed for at tjekke ind fra Workfeed-appen baseret på deres GPS-position. For at give et eksempel kan medarbejderne kun tjekke ind til en vagt, hvis de er til stede i en af de angivne GPS-zoner.

Personalisering af dine stempelurindstillinger

Når terminal- eller app-stempeluret er aktiveret, kan dine medarbejdere begynde at tjekke ind og ud af deres vagter. Alle registrerede timer sendes automatisk til dig til gennemgang. Du kan dog lette gennemgangsprocessen ved at bruge automatisering, som du kan administrere i stempelurindstillingerne. Derudover kan du administrere generelle indstillinger som, hvor lang tid før og efter vagter medarbejderne må tjekke ind og ud, eller om du ønsker, at dine medarbejdere skal tjekke ind og ud til pauser.

Godkendelse af arbejdstimer

Når en medarbejder har tjekket ind og ud, og vagten dermed er afsluttet, sendes timerne til dig til godkendelse. Du kan administrere disse timer fra Workfeeds oversigt over tidsregistrering ved at klikke på "X ændringer afventer godkendelse".

Efter at have klikket på "X ændringer afventer godkendelse", kan du administrere arbejdstimerne. Du vil kunne se både de planlagte timer samt de redigerede/tjekkede timer. For at godkende timerne skal du blot markere dem med ☑️ og klikke på "Godkend".

​FAQ

1. Hvordan fungerer stempeluret for mine medarbejdere?

2. Kan jeg bruge app- og terminalstempeluret samtidigt?

Ja, du kan aktivere begge muligheder og lade dine medarbejdere tjekke ind ved hjælp af en af metoderne. Det er også muligt at have én placering, der tjekker ind via terminalen og en anden via app-stempeluret.

3. Kan medarbejderne tjekke ind, hvis de ikke er tildelt en vagt?

Nej, som standard kan de kun tjekke ind, hvis de er tildelt en vagt. Hvis du aktiverer indstillingen "Tillad tjek ind uden vagt" i stempelurindstillingerne, kan de dog tjekke ind uden at være tildelt en vagt.

4. Hvad sker der, hvis en medarbejder glemmer at tjekke ind eller ud?

Hvis en medarbejder glemmer at tjekke ind og/eller ud, forbliver de registrerede/redigerede timer tomme, og de planlagte timer vises.

5. Kan jeg aktivere stempeluret for specifikke afdelinger?

Nej, det er ikke muligt at aktivere eller deaktivere stempeluret for specifikke afdelinger.

6. Hvorfor stopper terminalstempeluret med at fungere?

Når du bruger Workfeed i samme browser som terminalstempeluret, holder linket op med at virke. Derfor anbefaler vi at åbne terminalstempelurets URL i en inkognitobrowser.