Workfeeds opsætning
Sådan opretter og redigerer man roller

Denne artikel viser, hvordan du kan oprette og redigere roller som administrator.

Marie Borup Ditlefsen avatar
Skrevet af Marie Borup Ditlefsen
Opdateret over en uge siden

Hvad er en rolle?

En rolle angiver, hvilken type arbejde en medarbejder er i stand til at udføre, og indikerer også hvilken type arbejde en person, der er tildelt en vagt, vil udføre. Når du tildeler en rolle til en medarbejder, angiver du i virkeligheden, at de er i stand til at udføre denne type arbejde.

Sådan opretter og redigerer du roller:

Du kan oprette og redigere roller inden for afdelingsskuffen.

Når du klikker på "administrer afdelinger", åbnes afdelingsskuffen, som indeholder alle dine afdelinger og roller. Herfra kan du både oprette nye afdelinger og roller samt redigere eksisterende.

Sådan opretter du en ny rolle:

Før du kan oprette en ny rolle, skal du åbne den afdeling, hvor rollen skal oprettes. Derefter kan du klikke på 'tilføj ny rolle' for at oprette en ny rolle. Efter at have klikket på 'tilføj ny rolle' kan du give rollen et navn og farve samt tildele medarbejdere til den. Se, hvordan du tildeler roller til medarbejdere her.

Sådan redigerer du en rolle:

Når du klikker på en afdeling, kan du administrere medarbejdere og roller i denne afdeling. For at redigere en rolle skal du blot vælge afdelingen, hvor rollen er placeret, i afdelingsskuffen. Herfra kan du klikke på den rolle, du vil redigere.

FAQ

1. Kan jeg slette roller?
    Ja, du kan slette roller. Det forklares under "Sådan redigerer du en rolle".

2. Kan den samme rolle bruges i forskellige afdelinger?
    Ja, men det er vigtigt at forstå, at det praktisk talt er to forskellige roller med samme navn. Det betyder, at hvis en medarbejder skal tildeles den samme rolle på tværs af flere afdelinger, skal du tildele dem rollen i begge afdelinger.

3. Hvordan tildeler jeg roller til medarbejdere?

Når du åbner en afdeling og klikker på en hvilken som helst rolle, vil du kunne vælge, hvilke medarbejdere der skal tildeles rollen. Du kan læse mere her.