Frånvaro
Hur du lägger till ledighet för en anställd

Den här artikeln förklarar hur du som chef eller administratör kan tilldela ledighet till en anställd.

Berry van Waarden avatar
Skrivet av Berry van Waarden
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Tilldela ledighet till en anställd.

Det finns två sätt att tilldela ledighet till en anställd, från schemavyn eller kalendervyn.

Tilldela ledighet till en anställd från schemavyn.
Denna metod för att tilldela ledighet är särskilt praktisk när du tilldelar ledighet till en anställd som är schemalagd för arbete, tänk på sjukfrånvaro till exempel. När du högerklickar på ett arbetspass som har en anställd tilldelad till det, kommer du att märka alternativet "Lägg till ledighet".

När du klickar på "Lägg till ledighet" kommer Workfeed omedelbart att motsvara ledighetsfönstret med datum och person för skiftet (du kan ändra detta om du vill). Härifrån kan du också identifiera vilken typ av ledighet som ska tilldelas (sjukdom, semester eller annan anpassad ledighetstyp). Dessutom kan du bestämma om ledigheten ska vara "betald" eller "obetald" och du kan lägga till en valfri anteckning innan du slutför genom att klicka på "lägg till ledighet".

Tilldela ledighet från kalendervyn.

Kalendervyn kan nås på två olika sätt, genom att klicka på "ledighet" i menyn längst upp till vänster på skärmen eller genom att klicka på tillgänglighetslistan "🌴👍👎" längst upp till vänster i schemavyn.

I kalendern kan du skapa ledighet för alla anställda genom att klicka på en dag i kalendern. När du har klickat på en dag kan du börja skapa ledigheten genom att välja person, datumintervall och ledighetstyp. Dessutom kan du bestämma om ledigheten ska vara "betald" eller "obetald" och du kan lägga till en valfri anteckning innan du avslutar genom att klicka på "lägg till ledighet".

När du öppnar tillgänglighetslistan genom att klicka på "🌴👍👎" längst upp till vänster i schemavyn kan du skapa ledighet för alla anställda genom att klicka på en dag bredvid deras namn. När du har klickat på en dag kan du börja skapa ledigheten genom att välja person, datumintervall och ledighetstyp. Dessutom kan du bestämma om ledigheten ska vara betald eller obetald och du kan lägga till en valfri anteckning innan du avslutar genom att klicka på "Lägg till ledighet".

FAQ

Kan mina anställda begära ledighet?
Ja, om du använder Workfeeds Pro-plan kan dina anställda begära ledighet via Workfeed-appen. Här är hur det fungerar.

Kan jag göra ändringar i ledigheten?
Ja, du kan justera alla typer av ledighet på samma sätt som du skapade den. Genom att klicka på den i ledighets- eller tillgänglighetskalendern, eller genom att högerklicka på ett arbetspass med en person som är ledig.

Kan jag skapa egna ledighetstyper?
Ja, när du skapar en ny ledighet och väljer ledighetstyp hittar du "Lägg till ny ledighetstyp". Här kan du skapa dina egna anpassade ledighetstyper.

Är det möjligt att spåra hur många semesterdagar var och en av mina anställda har använt?
Ja, om du använder Workfeeds Pro+-plan kan du se antalet semesterdagar som varje anställd har använt.