Alla samlingarSchemaläggningGenvägar och praktiska funktioner
Få en översikt över timmar och önskemål med filter för anställda
Få en översikt över timmar och önskemål med filter för anställda

Filtreringen av anställda ger dig en översikt över varje anställds schemalagda timmar, övertid och önskemål.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vad är filter för anställda

Filtreringen av anställda är listan över anställda som finns på vänster sida av schemat (på skrivbordsversionen) och låter dig se de schemalagda timmarna och övertiden för dina anställda på ett ögonblick.

Vad visar filtreringen av anställda?

Totala timmar, arbetskostnader, försäljning, arbetsgrad och bokningar.

Ovanpå filter för anställda kan du se datapunkter som det totala antalet schemalagda timmar, arbetskostnader, försäljning, din arbetsgrad och bokningar för den valda perioden (datumvalet du ställer in ovanför schemat). Observera att vissa datapunkter kräver en integration (POS och bokning).

Schemalagda timmar vs. standardtimmar.

Filtreringen av anställda visar hur många timmar varje anställd är schemalagd för under den aktuella perioden (datumvalet du ställer in ovanför schemat). När du har definierat de nödvändiga timmarna (min. och max. timmar) som varje anställd förväntas arbeta på en veckobasis, kommer hjulet runt deras profilbild/initialer automatiskt att färgas baserat på de timmar de har schemalagts.

Dessa färger indikerar om de tilldelade timmarna till en anställd uppfyller de nödvändiga timmarna. Hjulet räknar gradvis upp antalet timmar som måste uppfyllas. Ju närmare det maximala antalet timmar, desto fullare blir cirkeln. När de minsta timmarna inte uppfylls är hjulet färgat orange; när timmarna ligger mellan min. och max. timmar är det grönt; och när för många timmar har tilldelats blir det rött.

Övertid

Om du har tilldelat en anställd fler timmar än deras veckogräns och därmed schemalagt dem för övertid, blir cirkeln ovanför deras namn röd. Genom att föra muspekaren över cirkeln kan du se hur mycket övertid du har schemalagt och göra ändringar om det behövs.

Dina anställdas tillgänglighetsönskemål

Om du vill se en viss anställds tillgänglighetsönskemål i schemat kan du klicka på deras namn i filter för anställda. När du klickar på deras namn kommer deras skift och tillgänglighetsönskemål att markeras. Du kommer också att kunna se när de senast uppdaterade sina tillgänglighetsönskemål genom att hålla muspekaren över den markerade färgen på en dag som innehåller ett önskemål.

Definiera minsta och högsta timmar.

För att dra största nytta av filtret är det viktigt att du anger minsta och högsta timmar för dina anställda. När detta är gjort kan du enkelt kontrollera om dina anställda har fått tillräckligt med timmar genom att titta på cirkelns färg. Du kan lägga till de minsta och största timmarna för varje anställd genom att klicka på 'Auto tilldela' och välja 'Justera min. och max. timmar'.

Du kan också justera timmarna för en enskild anställd. Navigera till teamlistan genom att klicka på ikonen '👬' längst upp till höger på skärmen. Här hittar du den anställde du vill redigera och klickar på 'Redigera profil'. Efter att ha klickat på 'Redigera profil' hittar du fliken 'Arbete'. När du klickar här kan du definiera de anställdas minsta och högsta timmar per vecka. Se till att klicka på 'Spara' längst upp till höger när du är klar.