Obetalda raster
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Med Workfeed kan du enkelt implementera obetalda raster i schemat med hjälp av våra rastfunktioner.

• Ställ in minut-specifika raster för individuella arbetspass.

• Skapa en generell rast-regel för att minska det repetitiva arbetena.

• Få inrapportering från medarbetare om hur mycket rast de har haft med stämpelklockan eller registrering av mötestider.

Ställ in raster på pass

På alla pass i Workfeed kan du ställa in en obetald rast. Öppna ett pass och tryck på den totala arbetstiden, härefter öppnas ett litet fönster där du kan skriva in rasten för arbetspasset.

Om du ställer in en generell regel för raster i ditt Workfeedkonto så kommer det redan stå hur mycket rast passet har i denna rutan, för att ändra så fyller du bara i hur mycket rast det ska vara istället.

Skapa en regel

Om du känner att du ofta ställer in likadana raster på dina pass kan det vara en god idé att skapa en rastregel på ditt konto. Här är det viktigt att förstå att denna regel inte behöver gälla för alla ens pass då du alltid kan överskriva ett pass rast

Öppna inställningar —> Tidsregistrering —> scrolla ner till “Obetalda raster”

Ställ in hur många minuter en rast ska bestå av efter X antal timmar. Många ställer till exempel in att personalen ska få en rast på 15 minuter efter var gång de arbetat 4 timmar. Det betyder altså att när medarbetaren arbetat 4 timmar får denne en kvarts rast och när dem har arbetat 8 timmar är rasten 30 minuter istället.

Raster med stämpelklockan.

Använder er verksamhet sig av stämpelklockan så är det möjligt för era medarbetare att själva ange hur mycket rast dem har haft när dem checkar ut ifrån passet. Detta ska godkännas av en administratör innan de loggas i systemet.

Om du inte vill att personalen själva ska ange deras rast kan du enkelt stänga av denna inställningen genom att gå in på Inställningar —> Stämpelklocka —> Tillåt medarbetare att ändra deras rast vid utcheckningen"