Introduktion till medarbetaren
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Ifall du är en medarbetare så kan du se fram emot en mycket enklare arbetsliv med hjälp av din nya Workfeedapp

Du kan snabbt se när du ska arbeta, byta pass med dina kolleger, registrera dina arbetstider och inte minst hålla koll på dina arbetade timmar

Denna vägledning kommer gå igenom de viktigaste funktionerna som du kommer ha användning för i Workfeed.

*Uppmärksamma gärna att flera av dessa funktioner hör till pro-versionen av Workfeed och kommer därför inte fungera ifall din administratör inte har uppgraderat er ifrån gratisversionen*

Hämta Workfeed app

Workfeeds app finns tillgänglig både för iOS och Android och kan laddas hem utan några konstigheter. Du ska logga in på appen med den mailadress och lösenord, som du angav i länken fu skapade din profil i, som du fick skickat till dig av din administratör.

Appens startsida

Från din startsida kan du:

• Se en lista över dina kommande pass.

• Se en lista på alla lediga pass.

• Få en överblick över dina timmar för en valfri period.

• Se ditt nästa pass.

Kommande Pass

Lediga Pass

Överblick

Ditt nästa pass

Kommande pass:

Här har du en lista över alla dina kommande pass. Du kan alltid klicka på ett enskilt pass för att se vem mer som jobbar denna dag och om det finns några kommentarer från din administratör.

Önskar du att inte arbeta ett kommande pass så kan du bara trycka på på passet och sedan trycker du på “Leta efter täckning”, från och med nu kan dina kolleger nu erbjuda sig att arbeta ditt pass. Kom ihåg att passet fortfarande är ditt så länge du kan se den under listan för dina kommande pass.

Lediga pass:

Listan över lediga pass är både en lista över lediga pass i schemat men även över pass från dina kolleger, som dem vill bli av med. Ifall du ser "Ta pass" knappen så betyder det att du har möjlighet att be om att få täcka ett pass.

Beroende på din administratörs inställningar så kan en sådan förfrågan antingen behöva godkännas av administratören själv eller så godkänns den per automatik.

Beräkning av lön

Uträkningen av din lön beräknas genom att addera dina pass för den valda perioden med din timlön samt eventuella tillägg som t.ex. OB.

I denna lista ser du både timmar på redan arbetade pass, men även framtida pass som du blivit tilldelad. Du kan med andra ord få en bra överblick över vad du kan förvänta dig i lön för den valda perioden.

Ifall du blir tilldelad ett nytt pass eller om det sker en ändring i ett redan tilldelat pass , så uppdateras timmarna och lönen automatiskt.

Ditt nästa pass

Längst ner på skärmen så finns det alltid en notis om när nästa pass börjar.

Du kan alltid klicka på detta pass och se detaljerna för dagen.

Här får du bland annat en översikt av:

• Passets roll, arbetstider och avdelning.

• Vem mer som jobbar denna dagen.

• Evt. kommentarer för dagen eller passet ifrån din administratör.

Det är också här du checkar in och ut ifrån dina pass med stämpelklockan.

Stämpelklockan

Förutsatt att din administratör aktiverat stämpelklockan i appen, så kan du dina kommande pass, checka in till passet när du är på kommit till arbetsplatsen.

Din administratör kan ställa in hur lång tid för passets planerade starttid som det ska vara möjligt för dig att checka in på passet. Samtidigt så kan din administratör även ställa in en GPS-zon, som du ska befinna dig i för att kunna checka in på passet.

Du kan altid skriva en kommentar med en förklaring ifall du checkar in på en felaktig tidpunkt. Detsamma gäller även för när du checkar ut ifrån passet.

Byt ut ditt pass

Vill du bli av med ett pass så ska du bara trycka på passet och i botten av skärmen trycka på “Leta efter täckning”. Hädanefter kommer nu ditt pass visas i dina kollegers lista över tillgängliga pass.

Så fort någon bett om att ta över ditt pass får du en notifikation om detta.

Ange din tillgänglighet

I den nedre delen av din sida så kan du trycka på hjärtikonen för att komma till sidan för din tillgänglighet. Här anger du när du har eller inte har möjlighet att arbeta.

Grönt fält = Visar att du gärna vill arbeta denna dag

Vitt fält (default) = Visar att du är tillgänglig för arbete denna dag

Rött fält = Visar att du inte har någon möjlighet att arbeta denna dag.

Du kan även ange tidsbegränsade önskemål. T.ex. om det bara är en viss del av dagen du inte är tillgänglig på.

Schemat

I nedre delen av skärmen kan du också välja schemat.

Här får du en överblick över det samlade schemat för din avdelning.

Telefonlistan

Behöver du komma i kontakt med en kollega?
Välj telefonlistan i nedre delen av din meny och få en samlad översikt av dina kolleger. Ifall du vill komma i kontakt med en kollega kan du bara trycka på telefonen och välja om du vill skicka ett SMS eller om du vill ringa upp,

Notifikationer

Under inställningar kan du välja vilka notifikationer du vill motta ifrån Workfeedappen. Observera att notifikationer är en pro-funktion, som kräver att din administratör har uppgraderat Workfeed från gratisversionen till proversionen.

Kalendersynkronisering

En annan funktion du hittar i dina inställningar är kalendersynkronisering. Tryck bara på knappen för att skicka alla dina pass automatisk till din personliga kalender.

Glöm inte att du även kan logga in på Workfeed på din dator.

Följ bara denna länken: https://app.relion.se