Hur du säljer och gör passbyten i Workfeed
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Ibland kan det vara nödvändigt att göra sig av med ett pass när andra planer kommer i vägen.

I Workfeed har du flera alternativ för att göra detta.

Du kan:

1. Sälja ditt arbetspass

2. Överföra ditt arbetspass till en kollega

3. Byta arbetspass mot arbetspass med en kollega

Låt oss gå igenom dem en efter en.

Hur man säljer ett arbetspass i Workfeed

Börja med att klicka på det arbetspass du vill bli av med. I detaljvyn för arbetspasset ser du en knapp med texten "Ge bort arbetspass".

Nu ser du en blå knapp överst på skärmen och en lista över dina kollegor nedanför. Om vi vill byta arbetspass eller överföra det till en kollega klickar vi på kollegan. Men i det här fallet vill vi bara göra arbetspasset tillgängligt för alla våra kollegor att bjuda på, så vi klickar på den blå knappen med texten "Lägg ut till försäljning".

Nu kommer dina kollegor att meddelas om det lediga arbetspasset och de kan välja att lägga ett bud på det. Du måste vara medveten om att de endast kan lägga ett bud om de inte redan arbetar samma dag som ditt pass. Dessutom måste de ha samma roll som arbetspasset. Beroende på ditt företags inställningar kan en chef behöva godkänna bytet innan det bekräftas.

Hur man överför ett arbetspass till en kollega

Om du redan har kommit överens med en kollega om att de ska ta ditt arbetspass kan du överföra det till dem. För att göra detta börjar du med att klicka på det pass du vill överföra och klicka på "Ge bort passet".

Nu ser du en lista över alla dina kollegor. Klicka bara på namnet på den kollega som du vill överföra arbetspasset till.

Nu klickar du helt enkelt på knappen "Överlämna pass". Då kommer din kollega att meddelas om överlämningen och han måste godkänna den från sin sida innan förändringen görs. I vissa fall kan denna överlämning också behöva godkännas av en chef.

Hur man byter pass mot pass med en kollega

Om du redan har kommit överens med en kollega om att de ska ta ditt pass och du tar ett av deras pass kan du byta äganderätten till passen i Workfeed. För att göra detta börjar du med att klicka på det pass du vill överföra och klicka på "Ge bort passet"

Nu ser du en lista över alla dina kollegor. Klicka bara på namnet på den kollega du vill byta pass med.

Nu ser du en lista över kollegans arbetspass. Klicka på det arbetspass du vill byta med och bekräfta bytet. Kom ihåg att denna ändring måste godkännas av din kollega. Beroende på ditt företags inställningar kan även en chef behöva godkänna bytet.

FAQ

Varför kan jag inte se min kollegas arbetspass under tillgängliga arbetspass?
Det beror antingen på att du inte har samma roll som arbetspasset eller på att du redan arbetar samma dag. Roller tilldelas av din chef. Är det ingen av dessa saker som är problemet kan du försöka se till att du tittar på tillgängliga skift för rätt period.

Kommer jag att få ett meddelande när ett skiftbyte är godkänt?
Ja, Workfeed skickar ett meddelande till dig varje gång det sker uppdateringar av dina arbetspass.

Kan jag överföra en del av mitt arbetspass till en kollega?
För närvarande har vi ingen särskild funktion för detta. Om du vill ordna något sådant rekommenderar vi att du tar upp det med din chef.