Allmänt
Workfeeds grundprinciper
Hur man skapar och redigerar avdelningar

Den här artikeln visar hur du som administratör kan skapa och redigera avdelningar.

Berry van Waarden avatar
Skrivet av Berry van Waarden
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vad är en avdelning?

En avdelning är ett sätt att hålla isär scheman för t.ex. olika platser eller köket och receptionen på en restaurang. Varje avdelning har sin egen samling av medarbetare och roller.

Hur man skapar och redigerar avdelningar:

Du kan skapa och redigera avdelningar från avdelningsfönstret.

När du klickar på "Hantera avdelningar" öppnas avdelningsfönstret, som innehåller alla dina avdelningar. Här kan du både skapa nya avdelningar och redigera befintliga.

Hur man skapar en ny avdelning:

För att skapa en ny avdelning klickar du bara på den blå knappen med texten "Lägg till ny avdelning". Därefter kan du ge avdelningen ett namn och en adress (valfritt) samt tilldela medarbetare och roller.

Hur man redigerar en avdelning:

När du klickar på en avdelning kan du hantera de anställda och rollerna på denna avdelning. För att redigera en avdelning klickar du helt enkelt på avdelningen i fråga i avdelningsfönstret. Härifrån kan du göra alla nödvändiga justeringar och radera avdelningar.

FAQ

Kan jag slå ihop avdelningar??
Nej, det är inte möjligt att slå ihop avdelningar direkt. Det är dock enkelt att flytta anställda från en avdelning till en annan eller tilldela anställda till flera avdelningar.

Kan jag radera avdelningar?
Ja, du kan radera avdelningar. Under "Hur man redigerar avdelningar" förklaras hur.