Workfeeds grundprinciper
Hur man tilldelar avdelningar och roller till anställda

Den här artikeln visar hur du som administratör tilldelar avdelningar och roller till dina anställda.

Berry van Waarden avatar
Skrivet av Berry van Waarden
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vad är avdelningar och roller?

En avdelning är ett sätt att hålla isär scheman för t.ex. olika platser eller köket och receptionen på en restaurang. Varje avdelning har sin egen uppsättning medarbetare och roller.

En roll är ett sätt att ange vilken typ av arbete en anställd kan utföra, samt att ange vilken typ av arbete en person som tilldelats ett pass kommer att utföra. När du tilldelar en roll till en anställd anger du i själva verket att de är kapabla att utföra denna typ av arbete.

Tilldela anställda avdelningar och roller:

Du kan tilldela avdelningar och roller till anställda från avdelningsfönstret.

När du klickar på "hantera avdelningar" öppnas avdelningsfönstret med alla dina avdelningar. När du klickar på en avdelning kan du hantera de anställda och rollerna på denna avdelning.

Fördela anställda till avdelningar:

Det finns två sätt att tilldela en anställd till en avdelning, antingen genom att tilldela dem en roll på avdelningen eller genom att ge dem "Endast visning"-åtkomst.

Tilldela en roll till en anställd:

När du klickar på en roll kan du tilldela den till anställda genom att klicka på rutan bredvid varje anställd. När du är klar klickar du bara på "spara" för att bekräfta ändringarna. Den berörda medarbetaren tilldelas omedelbart avdelningen.

Tillåt endast visningsåtkomst till en anställd:

När du ger en anställd endast visningsbehörighet kommer de bara att kunna se avdelningens schema. För att ge en anställd endast visningsbehörighet följer du samma steg som ovan, men i fältet " Endast visningsåtkomst".

Hantering av avdelning(ar) och roll(er) för en enskild medarbetare:

Om du vill redigera eller visa avdelning(ar) och roller för en enskild medarbetare kan du enkelt göra det via teamlistan. Så här gör du:

Du kommer till teamlistan längst upp till höger på skärmen genom att klicka på ikonen med två personer "👫". I teamlistan kan du söka efter medarbetaren i fråga och klicka på personens namn. Därefter kan du klicka på "redigera profil" längst upp till höger. När du har gjort detta kommer du att märka att "roller" listas. När du klickar på detta kan du hantera de avdelningar och roller som medarbetaren har tillgång till.

FAQ

Är det möjligt att tilldela medarbetare flera roller?
Ja, du kan tilldela en anställd flera roller.

Är det möjligt att tilldela anställda flera avdelningar?
Ja, du kan tilldela en anställd flera avdelningar.

Är det möjligt att ta bort en roll från en anställd?
Ja, du kan ta bort en roll från en anställd genom att avmarkera den blå "☑️"-markeringen.

Är det möjligt att ta bort en anställd från en avdelning?
Ja, du kan ta bort en anställd från en avdelning genom att ta bort alla deras roller och visningsåtkomst.

Vad är primära medarbetare?
Genom att markera en anställd som primär på en avdelning anger du att detta är deras huvudsakliga arbetsområde. Dessutom ingår primära medarbetare i den automatiska schemaläggningsfunktionen.