En guide till mallar
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Mallar kan vara användbara om du vill ha en fast utgångspunkt för din schemaläggning från vecka till vecka.

Så här skapar du en mall:

1. Skapa först de arbetspass som du vill inkludera i din mall - om du har anställda med regelbundna arbetspass kan du lägga till dem här också.

2. Tryck sedan på knappen "Mall" och välj "Spara som mall"

3. Välj vilken period som ska sparas. Denna period kan innehålla så många veckor som du behöver i din mall.

4. Välj om du vill spara arbetspass som tillgängliga eller inklusive anställda. Det senare är smart om du har personal med regelbundna arbetspass.

Om alla arbetspass är lediga kommer du inte att drabbas av punkt 4.

Så här infogar du och rullar ut en mall:

1. Tryck på "mall" > "infoga"

2. Välj din mall

3. Välj en period som mallen ska rullas ut över

4. Tryck på "infoga mall"

Så här redigerar du en mall:

1. Infoga den mall du vill ändra i en tom period.

2. Gör ändringen.

3. Spara veckan som en ny mall.

4. Ta bort den gamla mallen.

Så här tar du bort en mall:

1. Tryck på knappen "Mall" och välj "Infoga mall".

2. Öppna rullgardinsmenyn för att se alla dina mallar.

3. Tryck på det röda krysset till höger om namnet på den mall som du vill ta bort.

VANLIGA FRÅGOR

Kan en mall vara längre än 1 vecka?

Ja, det kan den. När du sparar en mall väljer du en period med alla de veckor du vill ha i din mall.

Är det enkelt att rulla ut veckor?

Ja, det är det! När du infogar din mall väljer du en period. Om denna period är större än mallen kommer mallen att rulla till det slutdatum du har valt.

Kan jag skapa mallar med fast bemanning?

Ja, skapa arbetspassen med de fast anställda och spara veckan som en mall. Kom ihåg att kryssa i "Roller, tidsluckor och anställda" när du sparar mallen.