Snelkoppelingen en handige functies
Hoe verplaats je alle shifts van een werknemer naar een andere werknemer?
Hoe verplaats je alle shifts van een werknemer naar een andere werknemer?

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je alle shifts van een werknemer naar een andere werknemer kunt verplaatsen.

Berry van Waarden avatar
Geschreven door Berry van Waarden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Soms verlaat een werknemer je bedrijf terwijl er al shifts zijn toegewezen in het rooster. Gelukkig kun je als beheerder alle shifts van deze werknemer in één keer overdragen aan een andere werknemer (hun vervanger bijvoorbeeld). In dit artikel lees je hoe je dat doet.

De vertrokken werknemer selecteren.

Navigeer naar de teamlijst door op het pictogram '👬' rechtsboven in je scherm te klikken. Zoek hier de vertrokken werknemer op en klik op 'Profiel bewerken'. Nadat je op 'Profiel bewerken' hebt geklikt, zie je de optie 'Shifts overdragen' verschijnen. Als je hier klikt kun je alle shifts van deze persoon overzetten naar zijn of haar vervanger naar keuze.

In de weergave 'Shift overdragen' kun je een aantal zaken beheren voordat je shifts overdraagt. Zo kun je bijvoorbeeld bepalen over welke periode shifts moeten worden overgezet en of alleen shifts met een bepaalde rol moeten worden overgezet. Zorg ervoor dat je alleen toekomstige shifts overzet om je tijdregistratie op orde te houden. Behalve als je bewust historische shifts wilt overzetten uiteraard.

FAQ.

Is het mogelijk om shifts over te dragen aan meerdere werknemers?

Ja, dit is mogelijk. Je kunt echter niet zomaar 50% van de shifts aan de ene werknemer toewijzen en 50% aan de andere. Wat je wel kunt doen is shifts binnen een bepaalde periode overdragen. Stel bijvoorbeeld dat er 4 weken aan shifts moeten worden overgedragen, dan kun je 2 weken aan de ene werknemer en 2 weken aan de andere overdragen door de tijdspanne aan te passen.