Zo kopieer je shifts, dagen en weken.

Je kunt eenvoudig shifts, dagen en zelfs hele weken kopiëren in Workfeed. In dit artikel wordt uitgelegd hoe.

Berry van Waarden avatar
Geschreven door Berry van Waarden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Shifts kopiëren-plakken.

Laten we beginnen met het kopiëren en plakken van shifts. Er zijn twee manieren om dit te doen, we zullen ze hieronder een voor een uitleggen.

Shifts kopiëren-plakken met de rechtermuisknop:

Als je met de rechtermuisknop klikt op een shift in het rooster zie je de optie 'shift kopiëren' verschijnen. Als je op deze optie klikt, wordt de shift gekopieerd. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het scherm waar je de shift wilt plakken en je ziet de optie 'plakken'. Als je hierop klikt, wordt de shift ingevoegd.

Shifts kopiëren-plakken door met drag-and-drop:

De tweede manier om shifts te kopiëren-plakken is door simpelweg een ongepubliceerde shift te slepen. Je kunt dit doen door alt (Windows) of option (Mac) ingedrukt te houden en een shift te slepen naar de plek waar je hem wilt plakken.

Hele dagen kopiëren-plakken:

Nu we weten hoe we shifts kunnen kopiëren-plakken, gaan we verder met het kopiëren-plakken van hele dagen. Dit werkt op precies dezelfde manier als het kopiëren en plakken van shifts met de rechtermuisknop. Maar in plaats van op een shift te klikken, klik je ergens op een dag (boven of onder de shifts). Dan klik je op 'dag kopiëren' om de dag te kopiëren. Vervolgens klik je op de dag waar je de shift ook wilt plakken en klik je op 'plakken'.

Weken kopiëren-plakken:

Tot slot is het zelfs mogelijk om een hele week te kopiëren. Als je op de drie puntjes rechtsboven in het rooster klikt, zie je de optie 'week kopiëren' verschijnen. Als je hierop klikt, wordt de week gekopieerd. Als je vervolgens naar een lege week navigeert en weer op de puntjes klikt, kun je op 'week plakken' klikken om de week in te voegen.

Een tip van het huis: als je rooster wekelijks vrijwel hetzelfde is (qua bezetting of aantal werknemers per dag), raden we je aan het op te slaan als template. Lees hier meer over templates.

FAQ.

1. Kan ik meerdere weken tegelijk kopiëren?

Ja, dit kan met behulp van templates. Als je de datumselectie (linksboven in het rooster) instelt op bijvoorbeeld 4 weken en deze weken opslaat als template, kun je diezelfde 4 weken in één keer invoegen over de volgende 4 weken.

2. Kan ik een kopieer-plak actie ongedaan maken?

Nee, als het eenmaal geplakt is moet je het handmatig verwijderen.