Toeslagen en pauzes
Salaris- en overuren toeslagen maken.

Dit artikel legt uit hoe je toeslagen kunt maken voor aangepaste salarisberekeningen, zoals voor avond- en/of weekenduren.

Berry van Waarden avatar
Geschreven door Berry van Waarden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een toeslag aanmaken.

Als je werknemers extra loon krijgen voor het werken in de avonduren of weekenden, kun je hiervoor een toeslag aanmaken. Als je een toeslag aanmaakt, berekent Workfeed automatisch het aangepaste salaris voor een shift, zodat jij dat niet hoeft te doen. Zo maak je een toeslag aan:

Je kunt je toeslagen beheren vanuit de instellingen voor tijdregistratie. Open de instellingen door op het '⚙️' icoon te klikken en selecteer 'Tijdregistratie'. Zoek naar 'Toeslagen' en klik op 'Openen' om toeslagen aan te maken of te bewerken.

Als je op het blauwe plusje '➕' rechtsboven in het vak klikt, begin je met het maken van een toeslag. Allereerst kun je de toeslag een naam geven. Klik vervolgens op 'Wanneer' om te bepalen wanneer de toeslag moet worden geactiveerd.

Bepaal de trigger van de toeslag.

Wanneer je op 'Wanneer' hebt geklikt, kun je selecteren of de toeslag moet worden geactiveerd op basis van de tijd van de dag of op basis van overuren. Als je 'Tijdstip' selecteert, zal de toeslag shifts triggeren die overlappen met de ingestelde tijdspanne. Als je 'Overuren' selecteert, zal de toeslag shifts triggeren die langer duren dan de ingestelde uren.

Daaronder kun je bepalen wanneer de toeslag moet worden geactiveerd, bijvoorbeeld wanneer een shift overlapt met de ingestelde dagen en tijdspanne. Het is ook mogelijk om toeslagen te maken die nationale feestdagen triggeren.

Bepaal wat er gebeurt wanneer de toeslag wordt getriggerd.

Vervolgens kun je op 'Toevoegen' klikken om te bepalen wat er moet gebeuren als de toeslag wordt getriggerd. Als je '💰 Salaris' selecteert, zal de toeslag extra salaris toevoegen bovenop het normale uurloon. Als je '⏰ Overurensaldo' selecteert, voegt de toeslag overuren toe aan het overurensaldo van een werknemer.

Hieronder kun je aangeven of je het loon/uren die overlappen met de toeslag wilt vermenigvuldigen of dat je een aangepast bedrag wilt toevoegen voor elk overlappend uur.

Bepaal voor wie de toeslag van toepassing is.

Tot slot kun je bepalen voor welke werknemers de toeslag geldt door te filteren op rollen of werknemers. Wat betreft overuren toeslagen komen alleen werknemers met een overuren balans in aanmerking.

Zodra je klaar bent, klik je op 'Opslaan' om de toeslag op te slaan. Zodra de toeslag is opgeslagen, wordt deze direct actief.

FAQ.

Kan ik meerdere toeslagen maken?

Ja, je kunt zoveel toeslagen maken als je wilt. Zorg ervoor dat je ze geschikte namen geeft, zodat het gemakkelijk is om door je verschillende supplementen te navigeren.

Kan ik specifieke werknemers uitsluiten van de toeslagen?

Ja, wanneer je een toeslag aanmaakt/bewerkt kun je definiëren op welke werknemers de toeslag van toepassing is door te filteren op rollen of werknemers.

Kunnen toeslagen elkaar overlappen?

Ja, dat kan. Om een voorbeeld te geven: als je een toeslag hebt voor avonduren en een toeslag voor weekenduren, dan zal een avondshift in het weekend beide toeslagen activeren.

Werken reguliere toeslagen op feestdagen?

Nee, als je wilt dat je reguliere toeslag voor doordeweekse dagen ook van toepassing is op feestdagen, dan moet je dezelfde toeslag maken en feestdagen als trigger selecteren.

Kan ik de salarisberekening voor een specifieke shift zien?

Ja, als je wilt zien hoe het salaris voor een shift wordt berekend, klik je gewoon op de shift om de berekening te zien.