Verlof
Verlofbeheer
Verlof toewijzen aan een werknemer.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je als manager of beheerder verlof kunt toewijzen aan een werknemer.

Berry van Waarden avatar
Geschreven door Berry van Waarden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Verlof toewijzen aan een werknemer.

Er zijn twee manieren om verlof toe te wijzen aan een werknemer, vanuit de roosterweergave of vanuit de kalenderweergave.
โ€‹

Verlof toewijzen aan een werknemer vanuit de roosterweergave.

Deze manier van verlof toekennen is vooral handig als je verlof wilt toekennen aan een werknemer die ingeroosterd staat, denk bijvoorbeeld aan ziekteverlof. Als je met de rechtermuisknop klikt op een shift waaraan een werknemer is toegewezen, zie je de optie 'verlof toevoegen'.

Als je op 'verlof toevoegen' klikt, zorgt Workfeed ervoor dat het verlofvenster direct overeenkomt met de datum en de persoon van de shift (je kunt dit eventueel wijzigen). Vanaf hier kun je ook aangeven welk type verlof moet worden toegewezen (ziekte, vakantie of een ander aangepast verloftype). Verder kun je bepalen of het verlof 'betaald' of 'onbetaald' moet zijn en kun je een optionele notitie toevoegen voordat je het afrondt door op 'verlof toevoegen' te klikken.

Verlof toewijzen vanuit de kalenderweergave.

De kalenderweergave kan op twee verschillende manieren worden geopend, door te klikken op 'verlof' in het menu linksboven in het scherm of door te klikken op de beschikbaarheidslijst '๐ŸŒด๐Ÿ‘๐Ÿ‘Ž' linksboven in de roosterweergave.

In de kalender kun je voor elke medewerker verlof aanmaken door op een dag in de kalender te klikken. Nadat je op een dag hebt geklikt, kun je beginnen met het aanmaken van het verlof door de persoon, het datumbereik en het verloftype te selecteren. Verder kun je bepalen of het verlof 'betaald' of 'onbetaald' moet zijn en kun je een optionele notitie toevoegen voordat je het afrondt door op 'verlof toevoegen' te klikken.

Als je de beschikbaarheidslijst opent door op "๐ŸŒด๐Ÿ‘๐Ÿ‘Ž" linksboven in de roosterweergave te klikken, kun je voor elke medewerker verlof aanmaken door op een dag naast hun naam te klikken. Nadat je op een dag hebt geklikt, kun je beginnen met het aanmaken van het verlof door de persoon, het datumbereik en het verloftype te selecteren. Verder kun je bepalen of het verlof 'betaald' of 'onbetaald' moet zijn en kun je een optionele notitie toevoegen voordat je het afrondt door op 'verlof toevoegen' te klikken.

FAQ.

Kunnen mijn werknemers verlof aanvragen?

Ja, als je het Pro plan van Workfeed gebruikt, kunnen je werknemers verlof aanvragen via de Workfeed app. Dit is hoe het werkt.

Kan ik wijzigingen aanbrengen in verlof?

Ja, je kunt elk type verlof aanpassen op dezelfde manier als je het hebt aangemaakt. Door erop te klikken in de verlof- of beschikbaarheidskalender, of door met de rechtermuisknop te klikken op een shift met een persoon met verlof.

Kan ik aangepaste verloftypes maken?

Ja, als je een nieuw verlof aanmaakt en het verloftype selecteert, vind je 'nieuw verloftype toevoegen'. Hier kun je je eigen verloftypen maken.

Is het mogelijk om bij te houden hoeveel verlofdagen elk van mijn werknemers heeft gebruikt?

Ja, als je het Pro+ plan van Workfeed gebruikt, kun je zien hoeveel verlofdagen elke werknemer heeft gebruikt.