Noen ganger må de ansatte bli kvitt en vakt når andre planer kommer i veien. Med vaktbytte kan de selv selge, overføre og bytte vakter i Workfeed, slik at du ikke trenger å flytte vaktene rundt selv.
Dette kan de ansatte gjøre med vaktbytte
Selge en vakt, slik at alle kolleger med samme rolle kan be om den
Overføre en vakt til en bestemt kollega
Bytte en vakt med en kollega
Hvordan de ansatte gjør det steg for steg, kan du lese i Slik selger og bytter du vakter i Workfeed.
Før du begynner å bruke vaktbytte, bør du vite at...
Ansatte kan bare bytte vakter hvis de er tildelt de samme avdelingene og rollene i Workfeed. I tillegg kan ansatte ikke dobbeltbooke seg selv. Det betyr at de ikke kan ta en vakt hvis de allerede jobber samme dag.
Aktivering av vaktbytte
Vaktbytte er slått på som standard. Du kan endre innstillingene under fanen "Vaktplan" i innstillingene dine.
"Tillat vaktbytte" lar de ansatte selge, overføre og bytte vakter.
"Automatisk godkjenn vaktbytter" bestemmer om vaktbytter godkjennes automatisk, eller om de må godkjennes manuelt.
Godkjenning av vaktbytte
Er "Automatisk godkjenn vaktbytter" slått av, må et vaktbytte godkjennes før det trer i kraft. Det kan administratorer og ansatte med en tillatelsesprofil som gir lov til å godkjenne vaktbytter, gjøre. Du får et varsel når det er et vaktbytte som må godkjennes.
FAQ
Hvorfor kan ikke de ansatte se kollegaenes vakter i listen over ledige vakter?
Dette skyldes enten at de ikke har samme rolle som vakten, eller at de allerede jobber samme dag. Roller tildeles av administratoren. Hvis ingen av disse tingene er årsaken, bør du kontrollere at de ser på ledige vakter for riktig periode.
Får jeg beskjed når et vaktbytte må godkjennes?
Ja, Workfeed sender deg et varsel hver gang det er vaktbytter som må godkjennes.
Kan ansatte overføre en del av vakten sin til en kollega?
For øyeblikket har vi ikke en egen funksjon for dette. Hvis de ønsker å avtale noe slikt, anbefaler vi at de avklarer det med lederen sin.
