Sådan laver du vagtplan med et skiftende vagtrul

Denne artikel forklarer, hvordan du laver vagtplan med et skiftende vagtrul i Workfeed.

Kristian Emil Larsen avatar
Skrevet af Kristian Emil Larsen
Opdateret over en uge siden

Hvad er et skiftende vagtrul?

Kort sagt er et skiftende vagtrul et fast arbejdsskema, hvor medarbejderne roterer gennem en række forudbestemte vagter. For eksempel: et 2-ugers skiftende vagtskema, hvor et team arbejder dagvagter i uge 1 og nattevagter i uge 2. ​ ​

At operere med et skiftende vagtrul i Workfeed.

At operere med et skiftende vagtrul i Workfeed er meget enkelt. Da skemaet er fast, skal du kun oprette det én gang fra bunden og gemme det som en skabelon. Denne skabelon kan indsættes over en periode efter eget valg med et enkelt klik. ​

Oprettelse af skabelon for det skiftende vagtrul

Afhængigt af varigheden af dit skiftende vagtskema (antal uger) ønsker du at begynde med at bestemme den passende datovælgelse, over hvilken skabelonen skal oprettes.

Når du har bestemt datovælgelsen, kan du oprette vagterne og tildele medarbejdere. Når vagtplanen er oprettet, kan du gemme det som en skabelon ved at klikke på "Skabelon" og "Gem som skabelon" øverst til højre i vagtplanen. Sørg for at verificere datovælgelsen og at "Roller, tidsperiode og medarbejdere" er valgt, da dette vil sikre, at medarbejderne også gemmes i skabelonen. ​

Indsættelse af skabelon til det roterende vagtrul over en valgt periode.

Når skabelonen er oprettet, kan du indsætte den i kommende uger eller måneder for nemt at ligge vagtplanen. Vælg en periode som ikke indeholder nogen vagter endnu (dobbelttjek dette for at undgå overlappende vagter) og indsæt skabelonen der. ​

Du kan indsætte skabelonen ved at klikke på "Skabelon" og "indsæt skabelon". Herfra kan du verificere datovalget og vælge den korrekte skabelon (hvis du har mere end én), før du klikker på "Indsæt valgt skabelon". ​

FAQ

1. Der er ændringer i mit roterende vagtrul, hvordan justerer jeg skabelonen?

For at "tilpasse" en skabelon skal du åbne en tom periode, der svarer til længden af skabelonen. Her kan du indsætte skabelonen og foretage justeringerne. Når justeringerne er lavet, kan du gemme perioden som en ny skabelon og slette den gamle skabelon om nødvendigt.

2. En af mine medarbejdere er stoppet, og jeg har ansat en ny, hvordan skifter jeg vedkommende i vagtplanen og min skabelon?

Du kan overføre alle vagter fra en afgået medarbejder til deres erstatning på én gang.

Sådan gør du: Naviger til holdlisten ved at klikke på '👬'-ikonet øverst til højre. Her finder du medarbejderen, der forlod, og klikker på 'Rediger profil'. Du vil se muligheden "Overfør vagter" dukke op. Når du klikker på dette, kan du overføre alle vagter fra denne person til deres erstatning over en periode efter eget valg. Sørg for kun at overføre fremtidige vagter for at holde styr på din tidsregistrering. Du kan opdatere skabelonen ved at følge de ovennævnte trin. ​

3. Hvordan sletter jeg en gammel skabelon?

Klik på "Skabelon" og "Indsæt skabelon". I listen, hvor du vælger en skabelon, bemærker du et rødt '❌'-ikon. Hvis du klikker på ikonet, vil skabelonen blive slettet. Vær opmærksom på, at en skabelon ikke kan gendannes efter at være blevet slettet. ​