Sådan laver du en først-til-mølle-vagtplan i Workfeed

Denne artikel forklarer, hvordan du opererer med en først-til-mølle-vagtplan i Workfeed.

Marie Borup Ditlefsen avatar
Skrevet af Marie Borup Ditlefsen
Opdateret over en uge siden

Hvad betyder "først-til-mølle"?

Først-til-mølle betyder, at du som administrator eller manager opretter en vagtplan uden at tildele nogen medarbejdere til vagterne og offentliggøre den til dit team. Når vagtplanen er offentliggjort, tillader du dine medarbejdere at anmode om de vagter, de ønsker at dække, efter først-til-mølle-princippet.

Først-til-mølle er ideelt, når du ønsker at lade dine medarbejdere bestemme, hvilke vagter de vil arbejde. ​ ​

Lav en "først-til-mølle" vagtplan

At administrere en først-til-mølle-vagtplan med Workfeed er meget ligetil.

Sådan gør du det:

1. Opret vagtplanen og del den med dit team.

Først skal du oprette vagtplanen (uden at tildele medarbejdere til vagterne). Når vagtplanen er klar, kan du offentliggøre den for at informere dine medarbejdere om de nye tilgængelige vagter.​

​2. Medarbejdere vælger deres vagter.

Når du offentliggør vagtplanen, vil dine medarbejdere blive underrettet via appen om, at der er tilføjet nye vagter, og de kan byde på vagterne. Det er op til dig, om vagten automatisk skal tildeles til den først ankomne, eller om du vil beslutte, hvem der skal have hvilken vagt.

3. Bestem, om du vil godkende anmodninger automatisk eller manuelt.

Hvis du automatisk godkender anmodninger, tilføjes medarbejderen til vagten straks efter, at de har sendt en anmodning. Hvis du vælger at behandle anmodninger manuelt, skal du gennemgå hver vagt, inden en medarbejder tildeles vagten. Du kan finde denne mulighed i indstillingerne --> vagtplan.

Du kan specificere i indstillingerne --> vagtplan, at vagt anmodninger skal godkendes automatisk ved at aktivere "Auto godkend anmodning om ledig vagt".

FAQ

1. Jeg aktiverede "Auto godkend anmodning om ledig vagt", hvordan holder jeg styr på, hvem der tager hvilke vagter?

Først og fremmest, når en medarbejder anmoder om en vagt, og det godkendes automatisk, får du besked i notifikationscenteret. Udover det kan du se, hvilke vagter der er dækket direkte fra vagtplansvisningen, så længe personen er placeret på vagten direkte efter, at deres anmodning er blevet godkendt. ​

2. Bliver jeg underrettet, når en medarbejder anmoder om en vagt?

Ja, du får besked, når en medarbejder anmoder om en vagt, og om du har en vagtanmodning, der skal gennemgås. ​

3. ​Hvor kan jeg finde og behandle vagtanmodninger?

Øverst til højre på din skærm kan du finde notifikationscenteret ved at klikke på klokke-ikonet "🔔". Herfra kan du klikke på "vagtanmodninger" for at se og behandle anmodninger.

4. ​Kan flere medarbejdere anmode om den samme vagt?

Ja, men kun hvis indstillingen "Auto godkend anmodning om ledig vagt" er deaktiveret. Når flere medarbejdere anmoder om den samme vagt, kan du beslutte, hvem der skal have den.