Frånvaro
Hur du skapar anpassade ledighetstyper

Den här artikeln förklarar hur du kan skapa anpassade ledighetstyper som administratör.

Berry van Waarden avatar
Skrivet av Berry van Waarden
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Skapa en anpassad ledighetstyp.

För att skapa din egen ledighetstyp måste du börja med att skapa en ledighet, vilket kan göras på 3 olika sätt:

1. Genom att öppna ledighetskalendern via den övre vänstra navigeringsmenyn och klicka på en dag

2. Genom att öppna tillgänglighetslistan '🌴👍👎' i schemat och klicka på en dag

3. Genom att högerklicka var som helst i schemat och välja "Lägg till ledighet

När du har börjat skapa en ny ledighet kan du klicka på ledighetstypen och välja "lägg till ny ledighetstyp" för att skapa en anpassad ledighetstyp.

Anpassa ledighetstypen.

Du kan ge ledighetstypen ett namn, välja en matchande emoji och bestämma vilken färg som ska visas när den är synlig i schemat.

Tilldela en anpassad ledighetstyp.

Du kan tilldela en anpassad ledighetstyp på samma sätt som en vanlig ledighetstyp. När du skapar en ledighet kan du välja din anpassade ledighetstyp från rullgardinsmenyn.

FAQ

Kan jag skapa flera anpassade ledighetstyper?
Ja, du kan skapa så många som du behöver.

Kan jag redigera en anpassad ledighetstyp?
Ja, när du öppnar listan med dina ledighetstyper (genom att skapa en ny ledighet) kan du klicka på "✏️" bredvid den ledighetstyp du vill redigera för att göra justeringar.

Kan jag ta bort en anpassad ledighetstyp?
Ja, när du öppnar listan med dina ledighetstyper (genom att skapa en ny ledighet) kan du klicka på "✏️" bredvid den ledighetstyp du vill ta bort och välja "ta bort".