Schemaläggning
Arbetsflöden för schemaläggning
Hur du tillåter dina anställda att ändra sina pass/arbetstider
Hur du tillåter dina anställda att ändra sina pass/arbetstider
Berry van Waarden avatar
Skrivet av Berry van Waarden
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Workfeed har en funktion som gör det möjligt för dina anställda att föreslå ändringar av redan genomförda arbetspass.

Funktionen fungerar både med och utan stämpelklocka och kan vara värdefull i fall där de planerade timmarna ändrats eller om någon glömt att checka in eller ut från sitt arbetspass.

Så här låter du anställda begära ändringar av sina arbetspass:

Öppna dina inställningar från en dator eller surfplatta och välj fliken "Schema". Växla nu till inställningen som heter "Tillåt anställda att ändra sina arbetstider".

Nu kan dina anställda begära ändringar av sina arbetstider. Låt oss ta en titt på hur det ser ut på deras sida.

Medarbetaren väljer ett av sina tidigare arbetspass där de planerade timmarna har passerat. Dessutom får arbetspasset inte redan ha godkänts på din sida.

Här klickar de på knappen "Ändra arbetstid".

Därefter matar de in de ändringar de vill göra i arbetspasset. För att ge lite sammanhang kan de också skriva en anledning till förändringen. De avslutar med att klicka på "Spara nya tider". Nu har arbetspasset skickats till godkännande på din sida.

För att godkänna skiftbytena går du bara till sidan för tidrapportering. Du hittar den genom att växla från "Schema" till "Tidrapportering" i det övre vänstra hörnet.

Här ser du en blå knapp med ändringar som väntar på godkännande. Klicka på den så visas ett fönster med arbetspassen.

Nu kan du se det arbetspass som ändrades. Håll muspekaren över 💬-ikonen för att visa kommentaren från medarbetaren.

När du vill godkänna arbetspasset klickar du och markerar ett av fälten "Planerad" start och slut eller fälten "Redigerad" start och slut. Avsluta med att markera den rektangulära rutan till höger och klicka på "Godkänn" i det övre högra hörnet.

Efter ditt godkännande kommer arbetspassets timmar att uppdateras överallt.

FAQ

Jag råkade godkänna fel timmar, kan jag ändra det?
Ja, hitta bara arbetspasset i ditt schema och redigera det till rätt timmar.

Kan jag tillåta ett fåtal utvalda medarbetare att ändra sina arbetspass?
Nej, inställningen påverkar alla i kontot. Om du vill ge någon möjlighet att ändra schemat kan du överväga att göra dem till chefer. Läs mer om våra olika åtkomstnivåer här ->.

Måste jag godkänna ändringarna av arbetspassen?
Om du inte använder stämpelklockan och har aktiverat "automatiskt godkännande av arbetspass" måste du godkänna ändringarna, ja.

Kan jag delegera godkännandeprocessen till en annan person?
Ja, en person med åtkomstnivån "chef" kommer att kunna godkänna ändringar som dessa. Dock endast från schemat eftersom chefer inte kan komma åt sidan för tidrapportering. Detta beror på att den sidan innehåller känslig information som varje persons lön.