Voor werknemers
Verlof en overuren
Verlof aanvragen / een verlof aanvraag indienen

Dit artikel laat zien hoe je als werknemer een verlofaanvraag kunt indienen.

Berry van Waarden avatar
Geschreven door Berry van Waarden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als het bedrijf waar je werkt gebruik maakt van het Pro pakket in Workfeed, dan kun je verlof aanvragen vanuit de app. Verlof kan een vakantie, ziekte of andere dingen zijn.

In deze handleiding bespreken we hoe je een verlofaanvraag kunt indienen in Workfeed.

Het verlofoverzicht openen.

Om je verlofoverzicht te openen klik je op het palmpictogram op je startpagina.

Hier kun je op iedere periode en/of verloftype filteren en precies zien hoeveel goedgekeurd verlof je in de periode hebt. Een verlofaanvraag moet worden goedgekeurd door een manager om officieel te worden.

Om een nieuw verlofverzoek in te dienen klik je gewoon op het blauwe plusje.

Bij het invullen van je verlofaanvraag kun je de periode van je aanvraag en het verloftype definiëren. Het meest gebruikelijk is vakantieverlof, maar het kan ook zijn dat je aangepaste verloftypen hebt op je werkplek.

Tot slot kun je een notitie schrijven waarin je beschrijft wat je wilt dat de manager leest als hij of zij de aanvraag goedkeurt.

Zodra je verlofaanvraag is goedgekeurd, zie je het verlof in je verlofoverzicht. Als je shifts hebt in de periode van het verlof, worden deze gemarkeerd met een emoji die overeenkomt met het verloftype.

FAQ

Zijn shifts die overlappen met verlof betaald of onbetaald?

Dit hangt af van wat je manager heeft besloten + wat je hebt afgesproken. Je kunt op elk moment op een shift klikken om te zien hoeveel salaris je krijgt.

Kan ik zien hoeveel verlofdagen ik tot nu toe heb gespaard?

Op dit moment kun je dit niet zien in Workfeed. Het wordt meestal weergegeven op je loonstrook, maar we zijn van plan om het toe te voegen aan de app.