Integrationer
Payroll
Ställa in integrationen med Fortnox

Lär dig hur du konfigurerar integrationen med Fortnox i Workfeed.

Berry van Waarden avatar
Skrivet av Berry van Waarden
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Integrationen gör att du sömlöst kan exportera arbetstimmar från Workfeed direkt till Fortnox med bara ett klick på en knapp. Endast användare med administratörsbehörighet kan konfigurera integrationer i Workfeed.

Så här aktiverar du integrationen mellan Workfeed och Fortnox.

För att aktivera integrationen måste du gå in i inställningsmenyn och välja "Integrationer". För att öppna inställningarna, tryck på symbolen "⚙️" i det övre högra hörnet av din skärm.

Scrolla ner och leta upp Fortnox. När du har hittat den trycker du på "Starta integration".

Workfeed kommer nu att fråga dig om du vill ansluta Workfeed till Fortnox, tryck bara på "Yes, anslut" för att fortsätta.

Du kommer nu att omdirigeras till Fortnox, vänligen logga in på ditt Fortnox-konto.

Efter inloggning kommer du att bli ombedd att ge Workfeed tillgång till Löner eller "Lön" i Fortnox. Tillåt behörighet för att fortsätta.

När du har tillåtit behörighet kommer du automatiskt att omdirigeras tillbaka till Workfeed och Workfeed kommer att börja matcha Workfeed-användare med Fortnox-användare.

För att Workfeed ska kunna identifiera användarna från Fortnox är det viktigt att ha följande saker i åtanke:

• Användare i Workfeed och Fortnox måste ha samma namn.

• Anställningsdatumet för en användare i Fortnox behöver vara tidigare än det datum ni började använda Workfeed.

Om du har en användare i Workfeed som inte finns i Fortnox kan du klicka på rullgardinsmenyn bredvid användaren och välja att ignorera matchningen.

När du har försäkrat dig om att alla användare har en matchning väljer du att slutföra.

Nu har du aktiverat integrationen och bredvid integrationen bör du se texten "Integrerad" markerad i grönt.

Exportera data till Fortnox

När integrationen är konfigurerad är det nu möjligt att skicka tidrapporteringsdata direkt till Fortnox. Arbetade timmar och tillägg kommer automatiskt att inkluderas vid export.

För att exportera data till Fortnox behöver du gå över till tidrapporteringsmodulen.

När du har öppnat sidan för tidrapportering kommer du att kunna se en sammanfattning av alla arbetspass och timmar per anställd.

Innan du exporterar, välj vilka data du vill exportera. Du kan filtrera efter avdelning och roller och ställa in ett tidsintervall. Detta kan göras i det övre vänstra hörnet på sidan.

När du har valt en tidsperiod och filtrerat roller och avdelningar kan du nu klicka på den blå knappen "Exportera" i det övre högra hörnet av tidrapporteringsvyn.

Innan du skickar data till Fortnox, se till att följande krav är uppfyllda:

• Perioden har avslutats

• Korrekt integrerad med Fortnox

• Ingen utan timlön

• Inga ändringar som väntar på godkännande

Du kan nu välja att exportera till Fortnox.

FAQ

Mina användare matchades inte automatiskt, vad gör jag?

Du kan försöka matcha användarna igen manuellt. Öppna inställningsmenyn och hitta Fortnox-integrationen i sektionen "Integrationer". Klicka på "Inställningar" brevid Fortnox och du ser två alternativ: "Matcha användare igen" och "Ta bort integrationen". Klicka på "Matcha användare igen" för att köra matchningsprocessen igen.

Varför saknas vissa timmar för vissa användare efter att jag exporterat?

I det här fallet kan du helt enkelt försöka exportera igen. Under exportknappen kan du se status för hur många arbetspass som redan har exporterats under denna period.

t.ex. (25/32)

Jag har flera Fortnox-konton, kan jag ansluta Workfeed till fler än ett?

Du kan inte ansluta ett Workfeed-konto till flera Fortnox-konton samtidigt.

Däremot kan du skapa integrationerna på separata Workfeed-konton.

Om du har flera företag kan vi hjälpa dig att konfigurera och ansluta flera konton i Workfeed. Vänligen kontakta oss i supporten så kan vi hjälpa dig att konfigurera det.