Tidrapportering
Tillägg och pauser
Hur man skapar och använder tillägg

Denna artikel förklarar hur du kan skapa tillägg för anpassade löneberäkningar, t.ex. för kvälls- och/eller helgtimmar.

Berry van Waarden avatar
Skrivet av Berry van Waarden
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Så här skapar du ett tillägg.

Om dina anställda får extra betalt för att arbeta kvällar eller helger, kan du skapa ett tillägg för detta. När du skapar ett tillägg beräknar Workfeed automatiskt den anpassade lönen för ett arbetspass, vilket innebär att du inte behöver göra det. Så här gör du för att skapa ett tillägg:

Du kan hantera dina tillägg från inställningarna för tidrapportering. Öppna inställningarna genom att klicka på ikonen "⚙️" och välj "Tidrapportering". Sök efter "Tillägg" och klicka på "Öppna" för att skapa eller redigera tillägg.

När du klickar på det blå plustecknet "➕" längst upp till höger i rutan börjar du skapa ett nytt tillägg. Först och främst kan du ge tillägget ett namn. Klicka sedan på "När" för att bestämma när tillägget ska utlösas.

När du har klickat på "När" kan du välja om tillägget ska utlösas baserat på tid på dagen eller övertid. Om du väljer "Tid på dagen" utlöses tillägget på arbetspass som överlappar med den angivna tidsperioden. Om du väljer "Övertid" utlöses tillägget på arbetspass som är längre än de angivna timmarna.

Nedan kan du bestämma när tillägget ska utlösas, t.ex. när ett arbetspass överlappar med de dagar och tidsintervall som ställts in. Det är också möjligt att skapa tillägg som utlöses på nationella helgdagar.

Därefter kan du klicka på "Lägg till" för att bestämma vad som ska hända när tillägget aktiveras. Om du väljer "💰 Lön" kommer tillägget att lägga till extra lön utöver den vanliga timlönen. Om du väljer '⏰ Övertidssaldo' kommer tillägget att lägga till övertid till den anställdes övertidssaldo.

Nedan kan du ange om du vill multiplicera lönen/timmarna som överlappar med tillägget eller om du vill lägga till ett anpassat belopp för varje överlappande timme.

Slutligen kan du definiera vilka anställda som tillägget gäller för genom att filtrera på roller eller anställda. När det gäller övertidstillägg är det bara anställda med ett övertidssaldo som är berättigade.

När du är klar klickar du bara på "Spara" för att spara tillägget. När tillägget har sparats träder det i kraft direkt.

FAQ

Kan jag skapa flera tillägg?
Ja, du kan skapa så många tillägg som du vill. Se till att ge dem lämpliga namn så att det blir lätt att navigera mellan dina olika tillägg.

Kan jag exkludera specifika medarbetare från ett tillägg?
Ja, när du skapar/redigerar ett tillägg kan du definiera vilka anställda som tillägget gäller för genom att filtrera på roller eller anställda.

Kan tillägg överlappa varandra?
Ja, det kan de. Om du till exempel har ett tillägg för kvällstimmar och ett tillägg för helgtimmar, skulle ett helgpass på kvällen utlösa båda.

Fungerar vanliga tillägg på helgdagar?
Nej, om du vill att ditt tillägg för vanliga vardagar ska gälla på helgdagar måste du skapa samma tillägg och välja helgdagar som utlösande faktor.

Kan jag se löneberäkningen för ett specifikt arbetspass?
Ja, om du vill se hur lönen för ett arbetspass beräknas klickar du bara på arbetspasset för att se beräkningen.