Alle collectiesRoosters makenSnelkoppelingen en handige functies
Krijg een overzicht van uren en beschikbaarheid met de werknemersfilter
Krijg een overzicht van uren en beschikbaarheid met de werknemersfilter

De werknemersfilter geeft je een overzicht van de geplande uren, overuren en wensen van elke werknemer.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is de werknemersfilter?

De werknemersfilter is het overzicht van werknemers dat je aan de linkerkant van het rooster vindt (op je pc) en geeft je in één oogopslag inzage in de geplande uren en overuren van je werknemers.

Wat kan ik zien in de werknemersfilter?

Totale uren, arbeidskosten, omzet, arbeidspercentage, en reserveringen

Bovenaan de filter kun je datapunten zien zoals het totale aantal geplande uren, de arbeidskosten, de omzet, je arbeidspercentage en reserveringen voor de geselecteerde periode (de datumselectie die je boven het rooster hebt ingesteld). Voor sommige datapunten is een integratie vereist (POS en reserveringen).

Geplande uren ten opzichte van contractuele uren

De werknemersfilter laat zien voor hoeveel uur elke werknemer is ingeroosterd in de huidige periode (de datumselectie die je boven het rooster hebt ingesteld). Wanneer je de vereiste uren (min. en max. uren) hebt ingesteld voor elke medewerker, zal het wiel rond hun profielfoto/initialen automatisch kleuren op basis van de uren die voor hen zijn ingeroosterd.

Deze kleuren geven aan of de uren die aan een medewerker zijn toegewezen voldoen aan de vereiste uren. Het wiel telt geleidelijk op naar het aantal uren dat moet worden gehaald. Hoe dichter bij het maximum aantal uren, hoe voller de cirkel zal zijn. Als de minimale uren niet worden gehaald, kleurt het wiel oranje, als de uren tussen de min. en max. uren vallen, is het groen, en als er te veel uren zijn toegewezen, wordt het rood.

Overuren

Als je een werknemer meer uren hebt toegewezen dan de wekelijkse limiet en dus overuren hebt gepland, wordt de cirkel boven hun naam rood. Door de cursor over de cirkel te bewegen, kun je zien hoeveel overuren je hebt gepland en indien nodig wijzigingen aanbrengen.

De beschikbaarheid van je werknemers

Als je de beschikbaarheid van een individuele medewerker in het rooster wilt zien, kun je op hun naam klikken in de werknemersfilter. Zodra je op hun naam klikt, worden hun diensten en beschikbaarheidswensen gemarkeerd. Je kunt ook zien wanneer ze hun beschikbaarheidswensen voor het laatst hebben bijgewerkt door met de muis over de gemarkeerde kleur te gaan op een dag die een wens bevat.

Minimale en maximale uren definiëren

Om de filter optimaal te gebruiken, is het belangrijk dat je de min. en max. uren van je werknemers invoert. Als je dit gedaan hebt, kun je eenvoudig controleren of je werknemers voldoende uren toegewezen hebben gekregen door naar de kleur van de cirkel te kijken. Je kunt de min. en max. uren voor elke werknemer instellen door op 'Automatisch toewijzen' te klikken en 'Min. en max. uren aanpassen' te selecteren.

Je kunt ook de uren van een individuele medewerker aanpassen. Navigeer naar de teamlijst door op het pictogram '👬' rechtsboven in je scherm te klikken. Zoek hier de medewerker die je wilt bewerken en klik op 'Profiel bewerken'. Nadat je op 'Profiel bewerken' hebt geklikt, vind je het tabblad 'Salaris'. Als je hier klikt, kun je de min. en max. uren per week van de werknemer instellen. Zorg ervoor dat je rechtsboven op 'Opslaan' klikt als je klaar bent.