Onbetaalde pauzes instellen.

Dit artikel legt uit hoe je onbetaalde pauzes kunt instellen.

Berry van Waarden avatar
Geschreven door Berry van Waarden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Onbetaalde pauzes instellen.

Als je automatisch pauzes wilt aftrekken op basis van het aantal uren dat je werknemers werken, kun je onbetaalde pauzes inschakelen. Zodra je de onbetaalde pauzes hebt ingesteld, trekt Workfeed de pauzetijd automatisch af van de totale tijd van de shift. Hier zie je hoe je onbetaalde pauzes kunt instellen:

Je kunt onbetaalde pauzes beheren vanuit de tijdregistratie-instellingen. Open de instellingen door op het '⚙️' icoon te klikken en selecteer 'Tijdregistratie'. Zoek naar 'Onbetaalde pauzes' en klik op 'Instellen' om onbetaalde pauzes in te schakelen.

Zodra je op 'Instellen' klikt aan de rechterkant van het vak, begin je met het configureren van je onbetaalde pauzes. Allereerst wil je bepalen hoeveel pauzetijd een werknemer krijgt als het onderstaande aantal uren is gewerkt, bijvoorbeeld 15 minuten. Vervolgens kun je hieronder bepalen hoeveel uur een werknemer moet werken om de 15 minuten pauze te verdienen, bijvoorbeeld voor uren.

Op basis van deze regels zou een werknemer een pauze van 15 minuten krijgen telkens als hij of zij 4 uur werkt. In hetzelfde geval zou een pauze van 30 minuten in mindering worden gebracht op een shift van 8 uur.

FAQ.

Kunnen mijn werknemers hun pauzetijd aanpassen?

Ja, als je 'Sta werknemers toe hun pauze te bewerken' inschakelt, kunnen ze hun pauzetijd aanpassen. De aangepaste tijd wordt door u ter goedkeuring verzonden. Op dezelfde manier kunnen je werknemers hun pauzetijd aanpassen wanneer ze uitklokken na hun shift.

Kan ik de pauzetijd voor een specifieke shift aanpassen?

Ja, wanneer je een shift bewerkt kun je de pauzetijd aanpassen.

Kunnen mijn medewerkers in- en uitklokken voor pauzes met de prikklok?

Ja, je kunt de instelling 'In- en uitchecken van pauzes tijdens de shift' inschakelen zodat medewerkers pauzes kunnen in- en uitklokken met de prikklok.