Naar de hoofdinhoud

Zo gebruik je kanalen

Maak kanalen waarin leden automatisch komen en gaan, bijvoorbeeld een teamchat of een prikbord.

Kanalen zijn gesprekken in de chat waarin leden automatisch komen en gaan. Je kiest wie erbij hoort op basis van afdeling, rol of naam. Als een werknemer begint, stopt of van functie wisselt, wordt het kanaal vanzelf bijgewerkt.

Een kanaal kun je bijvoorbeeld gebruiken als:

  • Teamchat: Leden praten over het dagelijkse werk.

  • Prikbord: Leidinggevenden en moderators delen nieuws, regels en routines. Leden kunnen lezen en reageren, maar geen nieuwe berichten schrijven.

  • Iets anders: Je kiest zelf wat leden kunnen doen.

Kanalen zijn onderdeel van Workfeed Pro+. Beheerders kunnen kanalen maken. Andere gebruikers kunnen kanalen maken voor de afdelingen waar ze de machtiging "Kanalen maken" hebben.

Zo maak je een kanaal

Klik rechtsboven op het papieren-vliegtuigje en klik daarna op het potloodpictogram. Kies "Een nieuw kanaal maken".

Stap 1: Waar is het kanaal voor?

Kies "Teamchat", "Prikbord" of "Iets anders". Onder "Wat leden kunnen doen" kun je zien en wijzigen of leden berichten kunnen sturen, reageren en antwoorden in threads. Deze instellingen gelden niet voor beheerders en moderators, die altijd volledige toegang hebben. Klik op "Volgende".

Stap 2: Leden

Kies wie er in het kanaal moet zitten:

  • Geselecteerde werknemers: Voeg afdelingen, rollen of werknemers toe onder "Wie zijn erbij". Onder "Uitsluiten" kun je mensen kiezen die er niet bij moeten.

  • Iedereen: Alle werknemers zitten erin, ook nieuwe.

Onderaan zie je hoeveel leden het kanaal krijgt. Klik op "Volgende".

Stap 3: Kanaalnaam

Schrijf een naam of kies een van de suggesties, bijvoorbeeld "Prikbord" of "Mededelingen". Kies een icoon en kleur en klik op "Aanmaken".

Zo gebruik je een kanaal

Het kanaal staat in je chatlijst bij je andere gesprekken. Je kunt berichten schrijven, bestanden en shifts toevoegen, reageren en antwoorden in threads, net als in een groepschat. In een prikbord kunnen alleen beheerders en moderators nieuwe berichten schrijven.

Het kanaal "Allemaal" is een kanaal voor het hele bedrijf.

Zo bewerk je een kanaal

Klik bovenaan het kanaal op de naam van het kanaal. Onder "Over" kun je op "Bewerken" klikken om dit te wijzigen:

  • Naam en icoon

  • Wat leden kunnen doen

  • Eigenaar en moderators

Hier kun je ook klikken op "Eigenaarschap overdragen" of "Kanaal archiveren".

Onder "Leden" zie je wie er in het kanaal zit. Klik op "Bewerken" bij "Wie zijn erbij" om afdelingen, rollen en werknemers te wijzigen.

Gearchiveerde en lege kanalen

Als je een kanaal archiveert, wordt het voor alle leden verborgen. Er wordt niets verwijderd en je kunt het altijd herstellen.

Klik bovenaan de chatlijst op "Chat" om dit te zien:

  • Gearchiveerde kanalen: Hier kun je een kanaal terugzetten met "Herstellen".

  • Lege kanalen: Kanalen zonder leden, bijvoorbeeld omdat geen werknemers meer passen bij de afdelingen en rollen van het kanaal. Alleen beheerders kunnen ze zien.

FAQ

  1. Wat is het verschil tussen een groepschat en een kanaal?

    In een groepschat kies je zelf de leden en die veranderen niet automatisch. In een kanaal komen en gaan leden automatisch op basis van afdeling, rol of naam, en je kunt bepalen wat leden mogen doen.

  2. Kan ik een kanaal als prikbord gebruiken?

    Ja. Kies "Prikbord" als je het kanaal maakt. Dan kunnen alleen beheerders en moderators nieuwe berichten schrijven, terwijl leden kunnen lezen en reageren.

  3. Wat gebeurt er als een nieuwe werknemer begint?

    Als de werknemer past bij de afdelingen en rollen van het kanaal, of als het kanaal voor "Iedereen" is, wordt de werknemer automatisch lid.

Was dit een antwoord op uw vraag?