Inzichten
Werknemersinzichten
Bekijk de gemiddelde diensttijd van je werknemers

Bekijk de gemiddelde diensttijd van je werknemers met het retentie-inzicht van Workfeed.

Berry van Waarden avatar
Geschreven door Berry van Waarden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ben je benieuwd hoelang je werknemers voor je bedrijf blijven werken? Onze retentie functie geeft je het antwoord.

Je krijgt niet alleen een overzicht van de gemiddelde diensttijd van je werknemers verspreid over al je afdelingen. Je krijgt ook inzicht in de duur van het dienstverband van elk van je werknemers (in real-time). Met deze inzichten kun je zien hoe verschillende managers op verschillende afdelingen presteren, maar ook wanneer het tijd is om te beginnen met het werven van nieuw personeel.

Hoe het werkt.

Als je het Pro of Pro+ plan van Workfeed gebruikt, wordt de retentie-functie automatisch geactiveerd en wordt de gemiddelde diensttijd in real-time voor je berekend.

Je vindt de retentiegegevens vinden in het werknemers inzichten overzicht, welke je kunt bereiken door de teamlijst te openen (klik op het '👬' icoontje rechtsboven in je scherm) en klik op '📈Werknemers inzichten'.

FAQ.

Hoe wordt de gemiddelde diensttijd berekend?

De gemiddelde diensttijd van een werknemer wordt berekend op basis van de eerste keer dat ze werden ingeroosterd en de laatste keer dat ze werden ingeroosterd. Als een werknemer al voor je begon te werken voordat je Workfeed ging gebruiken, kun je een shift voor deze werknemer aanmaken in Workfeed op de dag dat ze voor je bedrijf begonnen te werken.

Wat gebeurt er als een werknemer wordt verwijderd?

De werknemer blijft zichtbaar in het retentieoverzicht en de dienstperiode wordt opgenomen in het totale gemiddelde.