Voor werknemers
Uren en shifts
Hoe kan ik in- en uitchecken voor een shift?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Workfeed biedt twee verschillende soorten prikklokken. De ene draait op de telefoonapp en de andere is meer een terminal op locatie.

Het fundamentele idee achter de prikklok is ervoor te zorgen dat de juiste aanwezigheid wordt geregistreerd.

In dit artikel bespreken we hoe je als werknemer de prikklok moet gebruiken.

In- en uitchecken via de app

Wanneer het mogelijk is om in te checken voor je volgende shift, zie je de blauwe balk onderin je scherm. Om in te checken klik je erop om de shift te openen.

Nu zie je wat we de details van je shift noemen. Op deze pagina zie je met wie je samenwerkt en als je manager een notitie voor je heeft achtergelaten, wordt die hier ook getoond. Klik op de blauwe knop "Ga naar de prikklok" om verder te gaan.

Nu hebben we de incheckpagina geopend. Je vraagt je misschien af waarom er een kaart wordt getoond. Dat is heel eenvoudig. De prikklok gebruikt je locatie om te controleren of je op de werkplek bent of niet.

Met andere woorden, als je niet op je werk bent, kun je niet inchecken. Je kunt ook een notitie schrijven bij het inchecken. Gebruik dit om uit te leggen waarom je te laat bent of waarom je eerder komt dan gepland.

Klaar om in te checken? Klik dan op de blauwe knop.

Nu je hebt ingecheckt, zie je dat je aankomsttijd is toegevoegd aan de shift.

Als je shift ten einde loopt, open je de prikklok weer om uit te checken. Afhankelijk van de instellingen van de prikklok van het bedrijf moet je misschien aangeven hoeveel pauze je tijdens je shift hebt gehad. Je kunt de pauze invullen in de open velden.

Nadat je shift is afgelopen, wordt deze weergegeven onder je vorige shifts. Zie je een grijs vinkje? Dat betekent dat de shifts nog niet zijn goedgekeurd. Om een lang verhaal kort te maken: als je de prikklok gebruikt, moet een manager alle shifts goedkeuren. Zodra het vinkje groen wordt, betekent dit dat je shift is goedgekeurd.

Je kunt op elk moment op goedgekeurde of niet-goedgekeurde shifts klikken om de geregistreerde wijzigingen van de shift te bekijken.

In- en uitchecken vanaf de terminal prikklok.

Als je bedrijf de terminal prikklok gebruikt is het incheck process ongeveer hetzelfde als de GPS prikklok.

Het belangrijkste verschil is het apparaat waarop je de aankomsttijd registreert. En natuurlijk is er geen GPS-zone nodig omdat het apparaat zich al op de werkplek bevindt.

Laten we het eens van dichterbij bekijken.

Zodra je de prikklok van de terminal ziet, zie je een lijst met iedereen die op die dag werkt. Zoek jezelf op in de lijst en klik op je naam.

Nu verschijnt de optie Inchecken. Vergeet niet dat je bij het inchecken een opmerking kunt toevoegen om alles door te geven wat relevant is voor je aankomsttijd.

Als je shift ten einde loopt, kun je de actie herhalen. Klik op je naam en check uit. Indien nodig kun je een opmerking toevoegen aan de uitchecktijd.

Afhankelijk van de instellingen van je bedrijf kun je ook aangeven hoeveel pauze je tijdens je shift hebt gehad.

Inchecken zonder geplande shift.

In sommige gevallen kun je met de instellingen van je bedrijf in- en uitchecken zonder dat je een shift hebt.

Als je de prikklok gebruikt om in en uit te checken zonder dat er al een shift gepland is, is het gewoon de tijd van inchecken die de begintijd van de shift bepaalt.

Voordat je incheckt kun je een verwachte eindtijd van de shift instellen. Dit wordt gebruikt als back-up eindtijd van de shift voor het geval je vergeet uit te checken.

Zodra je uitcheckt, wordt de uitchecktijd de eindtijd van de shift.

Zoals bij al onze prikklokopties moet de shift worden goedgekeurd door een manager.

FAQ

Wat gebeurt er als ik vergeet in of uit te checken?

Als je vergeet de prikklok te gebruiken, wordt de shift nog steeds ter goedkeuring verzonden, maar zonder incheck- en uitchecktijd. Dit betekent dat je manager beslist wat er daarna gebeurt. In de meeste gevallen keuren ze gewoon goed wat de geplande begin- en eindtijd van de shift was. Maar als je ze nodig hebt om iets te veranderen, vergeet dan niet om ze hierover te schrijven!

Er staat dat ik buiten de GPS-zone ben, maar ik ben op het werk?

Dit kan voorkomen wanneer je Workfeed niet hebt toegestaan om je locatie te controleren bij het inchecken. Als je dat wel hebt gedaan, maar het probleem nog steeds hebt, kan het komen doordat je manager de GPS-zone te klein heeft gemaakt. Probeer hem te vragen om hem iets groter te maken.

Houdt de GPS prikklok mijn locatie de hele tijd bij?

Geen zorgen. De prikklok controleert alleen of je binnen de GPS-zone bent wanneer je incheckt. Je wordt op geen enkel ander moment gevolgd.

Is er geen beveiliging voor de prikklok van de terminal om ervoor te zorgen dat een collega niet voor mij incheckt?

Op dit moment niet. We dachten dat als je het systeem wilde bedriegen, je wel een manier zou vinden.

Ik ben te laat uitgecheckt, wat moet ik doen?

Schrijf je manager en laat het weten. Je kunt hiervoor de chat in Workfeed gebruiken.

Mijn manager heeft niet de juiste uren voor mijn shift goedgekeurd, wat moet ik doen?

Deel je standpunt met je manager om eventuele misverstanden op te helderen.